bannernieuwsnieuw

Laatste nieuws

 

 

We proudly present: het jubileumshirt

Ter ere van het jubileum ‘25 jaar betaald voetbal in Oss’ hebben we samen met kledingpartner Erima en supportersvereniging De Trouwe Oss een speciaal retro shirt ontworpen. Rood-wit gestreept, zoals de spelers ons tricot in de jaren ’90 droegen. Met het jubileumlogo op de borst. Dit shirt – limited edition – is vanaf nu te bestellen.

Een uur lang de baas in Breda, maar met lege handen naar Oss

Het was een aardigheid om te zien. FC Oss, dat een plek of tien lager staat dan NAC Breda, was vrijdagavond dominant in het Rat Verlegh Stadion. Veel scherper dan het elftal van Stijn Vreven. Feller en voetballend de beste van de twee. Dat het na een uur spelen slechts 0-1 was, hadden we aan onszelf en arbiter Jeroen Manschot te danken. Daarna kregen we de deksel op ons neus. En hard ook.

Voorbeschouwing NAC Breda – FC Oss in cijfers

Vrijdagavond spelen we de laatste uitwedstrijd van het seizoen; tegen NAC Breda. Geen strijd om leven of dood, maar er is nog voldoende te winnen. Wij kunnen nog 2 plekken stijgen en de Bredanaars willen de 1e ronde van de Jupiler Play-Offs ontlopen. Als altijd blikken we vooruit op basis van enkele opmerkelijke cijfers.

25 jaar betaald voetbal: oude helden, een jubileumshirt én een supportersplein

Op 17 augustus 1991 speelden we de eerste wedstrijd in het betaald voetbal. Onder leiding van Piet Schrijvers. Tegen SC Heerenveen. Op vrijdag 5 mei 2017 sluiten we het 25e jaar in de eerste divisie af. Onder leiding van Klaas Wels. Tegen De Graafschap. Een historisch duel.

Spelers FC Oss blikken op Dtv terug op 25 jaar betaald voetbal

Het is 25 jaar geleden dat FC Oss, toen nog TOP Oss, betaald voetbal ging spelen. Dtv zendt daarom vanaf maandagavond vijf weken lang een programma uit waarin oud-spelers terugkijken op de afgelopen kwart eeuw.

FC Oss laat de zege in extremis glippen

De avond was perfect. Het elftal van Klaas Wels speelde uitstekend, creëerde volop mogelijkheden en had een 2-1 voorsprong in de tas door doelpunten van Dean van der Sluys en Richard van der Venne. Twee Ossenaren. Tot aan de 91e minuut. Plots viel de bal voor de voeten van Jack Tuijp en die schoof de gelijkmaker binnen.

Klaas Wels: "Wanneer ben je een topper?"

Dat is de vraag die Klaas Wels in aanloop naar het duel met Fortuna Sittard aan zichzelf en zijn groep stelde. Volgens de oefenmeester ben je er één, wanneer je over langere periode en onder alle omstandigheden goed kunt presteren. “En ik eindigde de bespreking met deze woorden: wij zijn top, succes. Helaas bleek niets minder waar te zijn”, blikt Wels terug.

De jacht op Ad van de Wiel, Dick Tol en Ton Cornelissen

Sinds het seizoen 1992/1993 lukte het geen enkele spits in de eerste divisie om meer dan 30 goals in één seizoen te maken. Ruud van Nistelrooij niet, Klaas-Jan Huntelaar niet. Erik Tammer was een jaar eerder namens Excelsior de laatste. Totdat Tom Boere in ons rood-wit verscheen. Hij schoot het clubrecord van Stefan Jansen - 30 treffers in het jaargang 2000/2001 - aan flarden en is vastberaden om het jongensboek nóg mooier te maken.

Met de auto of bus naar NAC Breda

Op vrijdag 28 april spelen we om 20.00 uur de wedstrijd bij NAC Breda. Supporters kunnen met de auto of de bus meereizen naar het Rat Verlegh Stadion om Klaas Wels en z'n mannen tijdens het laatste uitduel van het seizoen.

Het podium is voor: Voedselbank Oss

In samenwerking met onze maatschappelijk hoofdsponsor Hendriks Bouw en Ontwikkeling bieden we tijdens iedere thuiswedstrijd een goede doelen-organisatie het podium zich te presenteren. Rondom de wedstrijd tegen FC Volendam is dat Voedselbank Oss. Kom in actie, kom naar het benefietconcert:

Prowoon project- en woningstoffering is wedstrijdsponsor FC Oss – FC Volendam

Prowoon is al sinds 1997 gespecialiseerd in project- en woningstoffering. Of het nu gaat om kantoren, winkels, woningen of volledige projecten: wij leveren zowel kantoorvloerbedekking als raamdecoratie en brengen het voor u aan. Daarbij werken we samen met leveranciers van A-merken, zodat perfecte afwerking gegarandeerd is.

Voorbeschouwing FC Oss - FC Volendam in cijfers

Het Paasweekend was er 1 met 2 gezichten. Op Goede Vrijdag speelden we een puike pot tegen Jong PSV, maar dezelfde 11 lieten zich op maandag aftroeven door Fortuna Sittard. Vrijdag kunnen we ons revancheren tegen FC Volendam, de nummer 5 van de ranglijst. We blikken vooruit op dit duel aan de hand van enkele opmerkelijke cijfers.

huiskes

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait
  • van dalen
  • hipdesign
  • jl logo verticaal
  • Allekabels Logo
  • maaskantreizen
  • sportdirect bordlogo