nieuwebannerlaatstenieuws

Een uur lang de baas in Breda, maar met lege handen naar Oss

Het was een aardigheid om te zien. FC Oss, dat een plek of tien lager staat dan NAC Breda, was vrijdagavond dominant in het Rat Verlegh Stadion. Veel scherper dan het elftal van Stijn Vreven. Feller en voetballend de beste van de twee. Dat het na een uur spelen slechts 0-1 was, hadden we aan onszelf en arbiter Jeroen Manschot te danken. Daarna kregen we de deksel op ons neus. En hard ook.

Van der Venne linksback
Eigenlijk zou Dean van der Sluys vanaf het begin starten, maar de vleugelverdediger had last van migraine. Daarom werd-ie vervangen door stadsgenoot Richard van der Venne. Zonder moeite. De middenvelder schikte zich perfect in z’n rol en benutte de ruimte die voor hem lag. Met succes. Al na negen minuten vond Justin Mathieu de opkomende linksback. Van der Venne controleerde en schoof de bal precies in de verre hoek: 0-1.

Kansenregen
Grote aanjager in de openingsfase was Tilburger Mathieu. Niet bepaald geliefd in Breda, maar hij werd juist gesterkt door de spandoeken en de liederen die aan zijn adres gericht waren. Onder zijn aanvoering volgde er kans op kans na het openingsdoelpunt. Istvan Bakx had de bal voor het intikken, maar trof Jorn Brondeel. Een geplaatst schot van Joep van den Ouweland werd gekeerd en op de lijn hield een Bredase verdediger Mathieu van scoren. Ook Cihat Celik was twee keer dichtbij de 0-2.

Misser van Manschot
Vlak voor de pauze leek-ie dan eindelijk te vallen. Bakx stuurde Boere weg met een slim passje en die omspeelde doelman Brondeel. Hij had de bal voor het intikken, maar ineens was daar de hand van Borndeel. Tegen de voet van Boere. Strafschop en rood voor de goalie? Nee, geel voor de spits. Voor een schwalbe; een ongelooflijke misser van de arbiter.

Acht minuten
In de tweede helft probeerde NAC Breda wat meer vooruit te voetballen. In eerste instantie bleef het ongevaarlijk en beperkt tot corners, maar in de 63e minuut werd Cyriel Dessers even uit het oog verloren. En dat is onverstandig. De Bredase topschutter promoveerde een voorzet tot een fraai doelpunt. Na de 1-1 ging het hard. Binnen acht minuten maakte Giovanni Korte 2-0 en Mounir El Allouchi 3-0. Plots was het een totaal andere wedstrijd. De 4-1 van opnieuw Korte was slechts voor de statistieken.

Het elftal van Klaas Wels speelde een uur lang uitstekend, m aar vergat het afstand te nemen. Daar kregen onze mannen de rekening voor gepresenteerd. Helaas.

 

Scoreverloop
9. Van der Venne 0-1, 63. Dessers 1-1, 69. Korte 2-1, 71. El Allouchi 3-1, 81. Korte 4-1

Opstelling FC Oss
Deckers; Janssen (86. Falkenstein), De Braal, Balk, Stuy van den Herik, Van der Venne; Van den Ouweland (74. Kivuvu), Celik, Bakx (74. Kamaci); Boere en Mathieu

 

Foto's: Proshots

nacoss1

 

nacoss

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP