nieuwebannerlaatstenieuws

Nog een zege, nog eens de nul

Het seizoen kan niet beter beginnen. Na twee wedstrijden hebben we zes punten in de tas en gaan we op kop in de Jupiler League. Na de zege bij Jong FC Utrecht werd FC Volendam vrijdagavond met 1-0 verslagen. Thijs van Pol knikte een kwartier voor tijd raak uit een corner.

Waar we vorig seizoen de ene na de andere tegentreffer moesten slikken, zijn we deze jaargang oerdegelijk begonnen. Opnieuw hield Xavier Mous zijn doel schoon.

Razende start
De wedstrijd in het Frans Heesen Stadion kwam meteen los. Volendam was slordig bij de aftrap en daar kon Richard van der Venne bijna van profiteren; na goed terugleggen van Erik Quekel vuurde hij op doel. Hobie Verhulst tikte de bal over. Aan de andere kant – nog binnen de minuut – loste ook Joey Veerman een schot richting Mous. De keeper kon vangen.

Stuy van den Herik de reddende engel
In de openingsfase golfde het spel op en neer en na een klein kwartier kreeg FC Volendam een overwicht. Zij leken ook op voorsprong te komen via Luis Pedro, maar Rick Stuy van den Herik voorkwam dat. Met een fantastische sliding voorkwam hij dat de bal over de lijn rolde. Vlak voor de rust werd een treffer van Fatih Kamaci afgekeurd.

Paal
Na de thee kregen we meer grip. En een hele grote kans. Een fraaie aanval via Kamaci en Quekel strandde in de zestien, maar Van der Venne zat er bovenop. Dat loonde. Bijna. Zijn lage schot belandde op de paal naast een kansloze Verhulst.

Hoofdrol voor Van Pol
Wels wisselde Lion Kaak na een dik uur spelen. Voor hem in de plek kwam Thijs van Pol en die kroonde zich tot matchwinner. Een afgemeten corner van Kamaci werd door de spits schitterend raak gekopt. De bal viel in het zijnetje bij de tweede paal binnen: 1-0. FC Volendam probeerde daarna de gelijkmaker te forceren, maar werd niet echt gevaarlijk. Van Pol werd dat nog wel. Hij schoof de bal echter centimeters naast de paal.

Gelukkig deed het er niet toe en werd de zege over de streep getrokken. We kunnen vol vertrouwen naar het uitduel bij Telstar (1/9) werken.

 

Scoreverloop
75. Van Pol 1-0

Opstelling FC Oss
Mous; Janssen, Piqué, Stuy van den Herik, Fleuren, Van der Sluys; Kaak (64. Van Pol), Van der Venne (88. Ter Borgh), Bakx; Kamaci (93. Van de Rande) en Quekel

 

Foto's: Marcel Bonte

 

ossvol3

Fatih Kamaci speelde opnieuw in de spits en deed dat wederom goed.

ossvol1

Ook Erik Quekel speelde goed. Hij werkte hard, sleurde en vocht voor elke meter.

ossvol2

Een blije en trotse Thijs van Pol.

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP