nieuwebannerlaatstenieuws

Gelijkspel in Almere na comfortabele voorsprong

We kennen het van vorig seizoen; de kleedkamer opzoeken met een 2-0 of 0-2 voorsprong. Geen vuiltje aan de lucht. Na de pauze kantelt de wedstrijd en geven we de zege uit handen. Zo ging het deze jaargang ook al bij Telstar (3-3). En vrijdagavond bij Almere City FC opnieuw. Het werd 2-2. Maar er is één groot verschil met een jaar eerder. We houden er nu tenminste een punt aan over.

Even aftasten
We openden slordig in het Yanmar Stadion, waardoor de thuisploeg het meest dreigend begon. Het eerste grote gevaar kwam na twintig minuten van Richard van der Venne. De middenvelder kreeg - na een uitstekende voorbereidende actie van Istvan Bakx - een enorme mogelijkheid om ons op voorsprong te schieten, maar hij trof Almere-goalie Chiel Kramer. Een dot van een kans.

Het heft in handen
We speelden daarna dominanter en dominanter. Eerst werd Erik Quekel een penalty onthouden en een minuut later kopte Van der Venne rakelings naast. Weer zestig seconden verder was het alsnog raak. Bakx combineerde met Fatih Kamaci en te midden van vier Almeerders schoot hij prachtig de 0-1 binnen. Vanaf de rand van het strafschopgebied het kruis in.

Grotere voorsprong
Een kleine tien minuten voor de rust verdubbelde Van der Venne de marge. Bakx bracht de bal bij Erik Quekel en die zag de Osse middenvelder helemaal vrij bij de tweede paal staan. Daar kopte Van der Venne zijn vierde van het seizoen binnen.

Een ander Almere City FC
Na de thee waren de rollen omgedraaid. Almere City kwam furieus uit de kleedkamer en zette volle bak druk. Xavier Mous wist schoten van Dennis van der Heijden en Gaston Salasiwa nog knap te keren, maar in de 54e minuut was het alsnog raak. Na een corner en een kluts schoot Van der Heijden door een bos van benen laag raak.

Rustiger aan
Na een uur spelen kwam Lesly de Sa in de ploeg. Hij viel niet heel gelukkig in, maar zorgde er wel voor dat de Almeerse verdedigers verder naar achteren moesten. Mede hierdoor kregen we meer lucht en ging de storm liggen. Tot de absolute slotfase. Toen zette het elftal van Jack de Gier nog één keer aan. Met succes. Van der Heijden kreeg een afgemeten voorzet op zijn hoofd en tekende voor de 2-2. Een terechte puntendeling over de hele wedstrijd gezien.


Scoreverloop
28. Bakx 0-1, 37. Van der Venne 0-2, 54. Van der Heijden 1-2, 88. Van der Heijden 2-2

Opstelling FC Oss
Mous; Fleuren, Piqué, De Regt, Stuy van den Herik, Van der Sluys; Kaak (60. De Sa), Bakx, Van der Venne (80. Dogan); Quekel (90. Klomp) en Kamaci

 

Samenvatting
Die zie je hier.

Foto’s: Proshots

 

almuit

Richard van der Venne maakte alweer zijn vierde van het seizoen.

almuit1

Bij de spelers overheerste na afloop de teleurstelling.

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP