nieuwebannerlaatstenieuws

Jong Ajax slaat vroeg toe en wint

FC Oss – Jong Ajax kon vooraf worden bestempeld als een topper. De Amsterdammers gingen aan kop en wij bezetten de vierde plaats. Op het veld was daar weinig van te merken. Het elftal van Klaas Wels werd in de openingsfase overrompeld en stond na een half uur met 0-3 achter. Mede dankzij een betere tweede helft bleef het daarbij.

Het Frans Heesen Stadion was met 3.321 mensen goed gevuld, maar de tas waar de punten in moeten bleef leeg.

Doelpunten De Wit en Cassierra
Jong Ajax liet van meet af aan zien hoe goed het kan voetballen, zeker wanneer ze de ruimte krijgen. En die kregen ze. Bij een aanval over links – via Dailey Sinkgraven en Dennis Johnsen – kwam de bal bij de diepgaande Nassouir Mazraoui en die bood Dani de Wit een niet te missen kans. Hij mocht na vijf minuten van dichtbij de 0-1 binnen tikken. En het werd al snel erger, want 180 seconden later lag-ie er opnieuw in. Mateo Cassierra draaide knap weg bij Ferry de Regt en schoot de bal onberispelijk achter Xavier Mous.

0-3
Halverwege het eerste bedrijf kropen we wat uit onze schulp en kregen we ook een prima kans. Istvan Bakx zag Fatih Kamaci uit de rug van de Ajax-verdedigers weglopen en bediende de nummer 10 met een fraaie pass. Keeper Kostas Lamprou voorkwam de aansluitingstreffer. Aan de andere kant redde Mous op een hard schot van Ché Nunnely. Het derde doelpunt werd na 33 minuten gemaakt. Mazraoui kopte een hoekschop in de verre hoek raak.

Verbetering
Na de pauze was het beduidend beter wat de mannen van Wels op de mat legden. Nu lieten ook wij zien prima te kunnen voetballen en waren we een aantal keer dichtbij een aansluitingstreffer. Na een klein uur spelen kreeg Erik Quekel de bal op maat van invaller Thijs van Pol, maar schoot hij naast het doel van Lamprou. Even daarna kopte Quekel prima in, maar was de doelman een sta-in-de-weg. Ook Van Pol kreeg nog de gelegenheid om te scoren. Hij stond helemaal vrij, kon draaien en uithalen, maar verkoos een passje op Quekel. Dat pakte niet goed uit.

De 1-3 viel niet, waardoor het nooit meer écht een wedstrijd werd.


Scoreverloop
4. De Wit 0-1, 7. Cassierra 0-2, 33. Mazraoui 0-3

Beelden
Kijk en luister naar de reacties van Lesly de Sa, Istvan Bakx en Klaas Wels en de samenvatting.


Opstelling FC Oss
Mous; Piqué (54. Van Pol), De Regt, Stuy van den Herik, Fleuren; De Sa, Bakx, Dogan (75 Van de Sande), Kamaci, Van der Sluys; Quekel.

Opstelling Jong Ajax
Lamprou; Dankerlui, Doekhi, Bergsma, Sinkgraven; Eiting (77. Bijleveld), D. de Wit, Mazraoui (83. M. de Wit); Nunnely, Cassierra, Johnsen (82. Matusiwa)


Foto’s: Marcel Bonte

ossjaj3

Daley Sinkgraven hield oud-Ajacied Lesly de Sa in toom.

ossjaj4

Kostas Lamprou werd in de tweede helft meer aan het werk gezet.

ossjaj2

Het was niet goed genoeg. 

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP