nieuwebannerlaatstenieuws

Go Ahead Eagles haalt de trekker wél over

Als je zelf de kansen niet maakt… dan vliegen ze er aan de andere kant in. Een aloude regel in het voetbal. Gisteren was ie weer eens van kracht. Wij waren de eerste helft veruit de betere, maar gingen rusten met een 0-2 achterstand. In het tweede bedrijf liepen de effectieve bezoekers uit naar liefst 1-6. Een flink pak op de broek.

Osse dominantie
Vanaf het eerste fluitsignaal was de ploeg van Klaas Wels machtig. De bezoekers kwamen er nauwelijks aan te pas en kwamen mogelijkheden voor met name Erik Quekel, maar gescoord werd er niet. Go Ahead deed dat wel. Pieter Langedijk besloot van zo’n 20 meter eens uit te halen en via de rug van Niels Fleuren belandde de bal in het doel van Xavier Mous.

Deksel op de neus
Even slikken en weer doorgaan. Zo geschiedde. We bleven de aanval zoeken en werden opnieuw gevaarlijk. Huseyin Dogan vond Quekel met een lage voorzet bij de eerste paal, maar een Deventers been voorkwam de gelijkmaker. Uit de hoekschop kreeg Ferry de Regt een goede kopkans, maar mikte over. De druk hield aan. Geen treffers. Aan de andere kant liepen we opnieuw in de val. Sam Hendriks combineerde met Stefano Beltrame en rondde zeer bekwaam af: 0-2.

Wissels
In de tweede helft kwamen Lesly de Sa (voor de geblesseerde Lion Kaak) en Thijs van Pol (voor Quekel) in het elftal. Zij mochten plaatsnemen in de klas. En deelnemen aan een lesje effectiviteit. Zes minuten later stond het 0-4. Eerst trok Fleuren aan de handrem en benutte Hendriks de strafschop. Daarna tikte Givan Werkhoven van dichtbij binnen.

Een mirakel? Nee.
Vervolgens bleven de Osse kansen komen. Sonny Stevens redde knap op schoten van De Sa, Richard van der Venne en Dean van der Sluys en Van Pol kopte naast en maaide volledig over de bal heen. Mogelijkheden genoeg om een wonder te laten geschieden, maar dat gebeurde niet. Alleen Fatih Kamaci schoot vanaf de stip raak. In de slotfase strooiden Patrick Maneschijn en Joey Suk nog meer zout in de wonden. Zij tilden de score naar 1-6.


Scoreverloop
20. Langedijk 0-1, 42. Hendriks 0-2, 48. Hendriks 0-3 (pen), 51. Werkhoven 0-4, 79. Kamaci 1-4 (pen), 84. Maneschijn 1-5, 85. Suk 1-6

Opstelling FC Oss
Mous; Dogan, Fleuren, De Regt, Stuy van den Herik, Van der Sluys; Kaak (46. De Sa), Bakx, Van der Venne; Quekel (46. Van Pol), Kamaci.

Goals
Bekijk hier de doelpunten van vrijdagavond.


Foto’s: Marcel Bonte

 

ossage4

De kansenverhouding was ongeveer 12:9. Hier wordt Erik Quekel van scoren gehouden.

ossgae

Husyein Dogan speelde prima als opkomende rechtsback.

ossgae1

Lion Kaak in duel met Joey Suk.

ossgae3

Ongeloof bij Lesly de Sa.

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP