nieuwebannerlaatstenieuws

Helmonds tiental niet over de knie

Helmond Sport speelde vrijdagavond ruim een uur lang met een man minder na de rode kaart van Maiky Fecunda. Toch lukte het ons niet om de bezoekers onze wil op te leggen en hen met lege handen naar huis te sturen. Het Brabants onderonsje eindigde in 0-0.

Minuut stilte
De wedstrijd begon met een minuut stilte voor Antoine van Dalen. De sponsor en certificaathouder overleed woensdag op veel te jonge leeftijd. Na het eerste fluitsignaal kwamen de eerste dreigende momenten van ons, maar Huseyin Dogan schoot over en een overtreding op Fatih Kamaci werd niet gezien. Het bleek de eerste misser van scheidsrechter Laurens Gerrets en zeker niet de laatste.

Rood
Nadat Richard van der Venne bijna in de kruising schoot en Helmond Sport een paar keer gevaarlijk voor ons doel verdween, ontsnapte Lesly de Sa na een dieptepass van Istvan Bakx. De rappe aanvaller werd vastgehouden door Fecunda en die mocht inrukken. Ook al was de weg naar het doel nog ver. En ook al stonden er andere verdedigers in de buurt. Helmond met tien, maar de beste kans voor rust was voor Arne Naudts. Zijn schot verdween via het been van Niels Fleuren, Xavier Mous én de lat over het Osse doel.

Meer grip, maar mogelijkheden voor Helmond
Na de pauze kregen we de wedstrijd beter in handen. Ferry de Regt kopte over en Bakx was dreigend met een vrije trap en een schot. Toch waren de beste kansen opnieuw voor Naudts. Eerst kopte de Belgische spits naast en even later leek hij raak te knikken. Gelukkig hield Mous - met hulp van Dean van der Sluys op de lijn - zijn doel schoon.

Eén geniaal momentje?
Na deze twee kopballen hadden wij de bal, maar misten we de creativiteit om door de Helmondse muur te komen. Het was hopen op één bevlieging. Hopen dat de bal een keertje goed viel of hopen op een foutje. Maar er gebeurde niet veel meer. Een vrije trap van Bakx ging centimeters over en er was nog een volley van invaller Fisayo Adarabioyo. Die miste kracht en eindigde in de handen van Stijn van Gassel.

De samenvatting van het duel zie je hier.

 

Opstelling FC Oss
Mous; Fleuren, Piqué, De Regt, Stuy van den Herik (72. Van de Sande), Van der Sluys; Bakx (87. Van Pol), Van der Venne, Dogan; De Sa (77. Adarabioyo) en Kamaci.

 

Foto’s: Marcel Bonte

Copyright ProShots 1813780

Invaller Fisayo Adarabioyo kon helaas ook geen potten breken. Dylan de Braal (rechts) was even terug op het oude nest.

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP