nieuwebannerlaatstenieuws

Klinkende zege op N.E.C. Nijmegen

Na twee afgelastingen vond de wedstrijd met N.E.C. Nijmegen eindelijk doorgang. En het werd een memorabele avond. De bezoekers gingen voor de koppositie, maar werden met 3-0 huiswaarts gestuurd. Wij bezetten na de driepunter de zevende plek.

Geweldige start
Het duel was van meet af aan verrassend. De Nijmegenaren kwamen met een nieuwe trainer - Pepijn Lijnders - en een 5-1 zege op Go Ahead Eagles vol vertrouwen naar Oss, maar kregen al snel een dreun te verwerken. Thijs van Pol onderschepte na vier minuten een pass en gaf de bal die op Fatih Kamaci. Die trok voor en zag Joris Delle klungelen. De N.E.C.-keeper speelde tegen collega Frank Sturing aan en de bal rolde prompt het doel in: 1-0.

Geweldige treffer
Rap na het openingsdoelpunt kreeg Richard van der Venne een prima kans om te schieten, maar hij raakte ploeggenoot Kamaci. Ook N.E.C. kreeg een grote mogelijkheid. Anass Achahbar verscheen vrij voor Xavier Mous; de goalie was de winnaar van het één tegen één duel. Na een half uur viel alsnog de tweede treffer van de avond. Een hele fraaie, waarbij alles klopte. Kamaci vond Dean van der Sluys aan de linkerflank. De back kwam naar binnen en speelde subtiel op de aanstormende Istvan Bakx en die haalde doeltreffend uit. Een schuiver in de hoek betekende de tweede Osse treffer.

Geweldige redding
Vlak voor de pauze liet Mous nog eens zijn potentie zien. Oog in oog met Kevin Jansen bleef hij de situatie meester en tikte hij de bal naast zijn doel. Daardoor gingen we met een comfortabele 2-0 voorsprong rusten.

Geweldige ontlading
In de tweede helft had N.E.C. meer moeite om gaatjes in de degelijke defensie te vinden. Ze hadden veel balbezit, kregen behoorlijk wat corners, maar werden nauwelijks gevaarlijk. Wij loerden op de tegenstoot en gooiden een kwartier voor tijd het duel op slot. Een aanval over veel schijven eindigde voor de voeten van Van Pol. De spits schoot met rechts, raakte verdediger Sturing en zag de bal in het doel rollen: 3-0.

Geweldig jammer
Smet op de zege was de rode kaart voor Mats Grotenbreg. De invaller was gretig als altijd, maar dat had dit keer geen positief effect. Hij raakte vlak voor het einde de enkel van Guus Joppen en mocht inrukken. De overwinning kwam daarna niet meer in gevaar.


Scoreverloop
4. Sturing (e.d.) 1-0, 29. Bakx 2-0, 74. Van Pol 3-0

Opstelling FC Oss
Mous; Janssen, Piqué, Stuy van den Herik, Fleuren, Van der Sluys; Kaak, Bakx (90. Klomp), Van der Venne; Van Pol (75. Grotenbreg), Kamaci.

 

Kijk naar de samenvatting van FOX Sports en de reacties van Klaas Wels en Xavier Mous bij FC Oss TV.


Foto’s: Marcel Bonte

ossnec2

 

ossnec1

 

ossnec5

 

ossnec3

 

ossnec4

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP