nieuwebannerlaatstenieuws

Oss’ tiental strijdend ten onder in Dordrecht

Het zat de ploeg van Klaas Wels vrijdagavond niet bepaald mee. Dennis Janssen kreeg al na 14 minuten een penalty tegen én een rode kaart. De eerste straf viel te billijken, maar de tweede was veel te zwaar. Desondanks bleven de tien overgeblevenen knokken tot het eind. Zelfs na de 2-0, die ook vanaf de stip was gemaakt.

Openingsfase
De thuisploeg begon beter aan de wedstrijd. Fris en met veel beweging maakten zij het de Osse defensie lastig. Denis Mahmudov kreeg ook al vrij snel een enorme kans, maar hij schoot van dichtbij via de vingertoppen van Xavier Mous over. Vervolgens ging de storm liggen en kregen we meer grip op het duel.

Tja…
Juist op het moment dat we dát dachten, kreeg de pot een negatieve wending. Andreias Calcan kruiste bij Dennis Janssen voorlangs en de back verloor zijn evenwicht. In zijn val raakte hij Calcan lichtjes, waarna de aanvaller er een showtje van maakte. Hij ging theatraal naar de grond en arbiter Christiaan Bax was resoluut: een pingel en rood. Jafar Arias benutte de strafschop.

Even teruguit
Tot aan de rust zakte we in vanuit een 4-4-1 formatie. Dordrecht mocht komen in de hoop dat er geen doelpunten meer zouden vallen voor de pauze. Want dan zou er nog van alles mogelijk zijn. Omdat Calcan en Mahmudov behoorlijke mogelijkheden mistten, was dat ook zo.

Beter FC Oss
Na de pauze waren wij van meet af aan de sterkste van de twee. We knokten voor elke centimeter en vraten het kunstgras zowat op. Dat leverde een overwicht en kleine kansjes voor Richard van der Venne en Istvan Bakx op. En terechte hoop op de gelijkmaker. De tweede strafschop in de 62e minuut kwam daardoor nog harder aan. Piqué haakte Calcan en Bax wees opnieuw naar de stip. Dit keer was Mahmudov trefzeker.

Op jacht
Ondanks de 2-0 achterstand bleven de mannen van Wels gaan. Huseyin Dogan, Ragnar Oratmangoen en later ook Fisayo Adarabioyo kwamen erbij en vooral Dogan was gevaarlijk. Helaas bleek doelman Bryan Janssen een onneembare veste. Hij dook twee vrije trappen en twee knappe schoten van Dogan eruit. Ook Fatih Kamaci was nog dichtbij de 2-1, maar kopte achterwaarts naast.

Zo bleef de score onveranderd, maar kunnen we met opgeheven hoofd door in de competitie. Op naar het uitduel met Jong AZ.

Bekijk de samenvatting van dit duel.

 

Scoreverloop
14. Arias 1-0 (pen), 62. Mahmudov 2-0 (pen)

Opstelling FC Oss
Mous; Janssen, Piqué, Stuy van den Herik, Fleuren (87. Adarabioyo), Van der Sluys; Kaak, Van der Venne (76. Oratmangoen), Bakx (68. Dogan); Van der Biezen en Kamaci.

 

Foto’s: Proshots

dordtoss2

Denis Mahmudov schiet de 2-0 tegen de touwen.

dordtoss1

Nieuwkomer Koen van der Biezen maakte zijn eerste minuten, maar had het lastig als enige spits tegen twee sterke verdedigers.

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP