nieuwebannerlaatstenieuws

Strijdend ten onder in Amsterdam

Als we Jong Ajax weer eens een keer pijn hadden kunnen doen, was dat maandagavond. Het elftal van Klaas Wels speelde in de eerste helft lange tijd geconcentreerd en kreeg in de tweede helft kansen om te scoren, maar alleen Dani de Wit trof twee keer doel. De Amsterdammers wonnen met 2-0.

Langzaam op gang
Het duurde even voordat de strijd op De Toekomst écht losbarstte. Jong Ajax had veelal de bal, maar wist het eerst half uur geen gaten te vinden. Wij loerden op foutjes en de counter, vooral via de goed-spelende en messcherpe Ragnar Oratmangoen. Beide ploegen kregen wat halve kansen, maar Kostas Lamprou en Xavier werden nauwelijks beproefd.

Een beetje ruimte
Tot de 34e minuut. Vanaf dat moment ontstond er net wat meer ruimte voor de thuisploeg om te voetballen en daar maakten zij fijn gebruik van. In een paar minuten tijd redde Mous een keer of drie, waarna hij in de 39e minuut alsnog een treffers moest toestaan. Middenvelder De Wit kopte een voorzet van Mitchel Bakker bij de tweede paal binnen: 1-0.

Op jacht
Na de pauze speelden wij een stuk brutaler en waren we beter aan de bal. Jong Ajax werd lange tijd niet gevaarlijk en wij drongen meer en meer aan. Richard van der Venne had - na een fraaie aanval via Huseyin Dogan en Istvan Bakx - de gelijkmaker op z’n schoen, maar een Ajax-verdediger blokte zijn schot. Even later had Dogan een knappe volley in huis, maar Lamprou pakte zijn harde inzet. De goalie van de thuisploeg kreeg het drukker en de 1-1 hing in de lucht, maar het werd 2-0. Mateo Cassierra ontsnapte aan buitenspel en bediende De Wit. Die tikte bij de tweede paal simpel binnen.

Uitstekende Lamprou én Mous
In het laatste kwartier was het aan beide doelmannen. Lamprou heerste bij hoge ballen en pakte ballen van Van der Venne (twee keer), Koen van der Biezen en Rick Stuy van den Herik. Aan de andere kant keepte Mous weer eens weergaloos. Hij voorkwam met enkele fraaie saves een hogere score.

Ondanks de nederlaag handhaven we ons op de negende plek. Vrijdag wacht ons een belangrijke pot tegen Go Ahead Eagles. Steun onze jongens en ga mee naar Deventer.


Scoreverloop
39. De Wit 1-0, 72. De Wit 2-0

Opstelling Jong Ajax: Lamprou; Kristensen, Doekhi, Bergsma, Bakker; Bijleveld (67. Nunnely), De Wit, Mazraoui; Lang (77. Sierhuis), Cassierra en Johnsen

Opstelling FC Oss
Mous; Dogan, Nieveld, Stuy van den Herik, Fleuren, Van der Sluys; Kaak (83. Philips), Bakx (75. Grotenbreg), Van der Venne; Van der Biezen en Oratmangoen


Foto’s: Proshots

ajaoss2

Huurling Ragnar Oratmangoen speelde uitstekend

ajaoss1

Ook Xavier Mous was tegen zijn oude club één van de uitblinkers

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP