nieuwebannerlaatstenieuws

Ook Cambuur verliest in Oss

Op vreemde bodem hebben we de laatste weken wat minder fortuin, maar in het eigen stadion zijn we onverslaanbaar. Na MVV, N.E.C. Nijmegen, Jong FC Utrecht en Almere City FC ging ook SC Cambuur de bietenbrug op. Het werd 2-1. Dankzij de vijfde thuiszege op rij konden we drie hele belangrijke punten bijschrijven.

Prima start
De mannen van Klaas Wels begonnen alleraardigst aan de wedstrijd. We hadden de Friezen in de tang en creëerden via Richard van der Venne (volley), Istvan Bakx, Lion Kaak (beide van afstand) en Fatih Kamaci (geblokt schot) ook enkele mogelijkheden. Zonder écht te imponeren, waren we de betere van de twee.

Brilstand bij rust
De grootste - en misschien ook de moeilijkste - kans was voor Koen van der Biezen. De spits kwam een teenlengte tekort om een schot van Bakx tot doelpunt te promoveren. Deed Cambuur dan helemaal niets? Nou, niet veel. Xavier Mous moest alleen handelend optreden na een afstandsschot van Sai van Wermeskerken en hij zag een poging van Issa Kallon naast gaan.

Man in vorm
Na de thee was het wel meteen raak. Mensen hadden net hun plekje weer gevonden of ze konden alweer gaan staan. Kamaci vond Van der Venne met een afgemeten voorzet en de topscorer kopte van dichtbij raak. De tiende treffer van de man in vorm en 1-0.

Meteen 1-1
Lang konden we niet van de voorsprong genieten,want drie minuten later lag de bal ook aan de andere kant in het netje. Daniel Crowley had een prima actie in huis en vond de volledig vrijstaande Daan Boerlage. De Cambuur-middenvelder vond de verre hoek met een laag schot.

Toch nog
Daarna bleven wij de bovenliggende partij, maar was het niet flitsend genoeg om de Friese verdediging écht zoek te spelen. Kansen waren speldenprikken en het duel leek op 1-1 af te steven. Tot de 87e minuut. Na een korte corner bracht Bakx de bal voor het doel, werd-ie verlengd door Niels Fleuren en gaf Norichio Nieveld met zijn voorhoofd het beslissende zetje: 2-1. Zo werd de verdediger de matchwinner.

Dankzij de zege zijn we terug in het linkerrijtje. We staan nu 9e met een voorsprong van vier punten op de nummer 12.

Terugkijken? Dat kan hier.


Scoreverloop
47. Van der Venne 1-0, 50. Boerlage 1-1, 87. Nieveld 2-1

Opstelling FC Oss
Mous; Dogan, Piqué, Nieveld, Fleuren, Van der Sluys; Kaak, Bakx (90. Grotenbreg), Van der Venne; Van der Biezen en Kamaci


Foto’s: Marcel Bonte

 

osscam2

Lorenzo Piqué speelde ijzersterk en werd verkozen tot Martin Glas Man of the Match.

osscam3

De 1-0 in beeld. Het doel viel voor een lege B-tribune, omdat de leidingen van de toiletten en catering bevroren waren. Supporters namen plaats op A. 

osscam4

Norichio Nieveld kijkt de bal na: 2-1!

osscam5

Justin Mathieu kwam een boel oude bekenden tegen. Hij viel in de 66e minuut in.  

 

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP