nieuwebannerlaatstenieuws

Goed spel, maar geen punten tegen FC Emmen

Tegen FC Den Bosch kregen we met 0-0 te weinig en maandag was het tegen FC Emmen niet anders. Voor de pauze speelden we fantastisch, maar gingen we rusten met een 2-2 tussenstand. In de tweede helft kregen we vanaf de stip de deksel op onze neus. Eindstand: 2-3.

 

Vroege goals
Het eerste gevaar kwam maandagavond van onze zijde, maar een voorzet van Dean van der Sluys werd ternauwernood uit de doelmond gegleden. Aan de andere kant was de eerste de beste kans meteen raak. Emmen profiteerde van balverlies op het middenveld en via de voet van Alexander Bannink werd Mario Bilate weggestuurd. Die omspeelde Xavier Mous en schoof binnen.

Lang konden de bezoekers daar niet van genieten want twee minuten later was het alweer 1-1. Rick Stuy van den Herik peerde en bal achterin weg en bracht daarmee Fatih Kamaci in scoringspositie. Die kopte bekeken over keeper Dennis Telgenkamp, die te ver voor zijn doel stond, heen.

Kansenregen en een effectief Emmen
Daarna was het enkel Oss dat de klok sloeg. We waren heer en meester tegen de ploeg met de minste nederlagen uit de competitie. Tot een voorsprong leidde het niet. Lion Kaak schoot centimeters naast, Telgenkamp redde op een inzet van Kamaci, Dennis Janssen poeierde net over de kruising en de Emmense goalie kreeg twee keer hulp van het aluminium. Eerst raakte Richard van der Venne de paal en even later kopte Kamaci tegen de lat.

De bezoekers kwamen één keer in kansrijke positie en meteen trefzeker. Glenn Bijl combineerde met Cas Peters en schoof de bal onder Mous door: 1-2.

Opnieuw gelijk
Wie anders dan Van der Venne bracht ons vijf minuten later toch weer gelijke hoogte. Huseyin Dogan vond de middenvelder in het Emmense strafschopgebied en Telgenkamp stond opnieuw ver voor zijn doel. Met een hele subtiele voetbeweging lobde hij buitenkantje links over de doelman. Een schitterende treffer.

Ongelukkig
Na de pauze was het spelbeeld in beginsel hetzelfde. Wij waren de betere tegen een loerend FC Emmen. Dat leverde Dogan een prima kans op, maar Telgenkamp bracht weer redding. Tijdens het laatste half uur konden we het hoge niveau niet vasthouden en kregen we schlemielig de 2-3 om de oren. Peters ging in een duel met Dennis Janssen gemakkelijk naar de grond en kreeg een pingel toebedeeld. Hij ging zelf achter de bal staan en schoot onberispelijk raak.

Ondanks de nederlaag blijven we 9e op de lijst en doen we nog volop mee op Play-Offs. Vrijdag vervolgen we de strijd in eigen huis tegen Fortuna Sittard.


Zat je niet in het stadion? Hier bekijk je de samenvatting en de reacties van Kaak en Wels.


Scoreverloop
9. Bilate 0-1, 11. Kamaci 1-1, 33. Bijl 1-2, 38. Van der Venne 2-2, 67. Peters 2-3 (pen.)

Opstelling FC Oss
Mous; Janssen, Nieveld, Stuy van den Herik, Fleuren, Van der Sluys; Kaak (87. Philips), Van der Venne, Dogan (76. Grotenbreg); Kamaci en Oratmangoen

 

Foto’s: Marcel Bonte

ossemm2

Emmen-goalie Dennis Telgenkamp had het druk in de eerste 45 minuten. 

ossemm4

De 1-1 in beeld.

ossemm3

En de prachtige 2-2.

ossemm1

Helaas was het niet genoeg. 

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP