nieuwebannerlaatstenieuws

Kranig verweer, maar een 1-2 nederlaag

Tegen Fortuna Sittard was het zowat hetzelfde laken in pak als de twee wedstrijden ervoor. Het spel was – vooral na de pauze – prima, maar het resultaat niet. Het duel met de Limburgse nummer drie ging met 1-2 verloren.

Niels Fleuren werd voor de wedstrijd in het zonnetje gezet. De verdediger speelde zijn 400e competitieduel op de Nederlandse velden.

Weinig kansen in het eerste kwart
Tijdens het eerste deel was de thuisploeg veel in balbezit, maar vielen er weinig kansen te noteren. Pas rond de 25e minuut moest Xavier Mous voor het eerst handelend optreden toen Djibril Dianessy vrij voor hem verscheen. Even later was Mous opnieuw een sta-in-de-weg en neutraliseerde jubilaris Fleuren de rebound.

Nummer 12
Net na het half uur namen wij de leiding. Ietwat tegen de verhoudingen in, want wij speelden slordig. Ook deze counter via Istvan Bakx en Huseyin Dogan leek niet goed uitgespeeld te worden, maar de bal viel voor de voeten van Richard van der Venne. De topscorer schoot onberispelijk raak. Via de onderkant van de lat in het kruis. Zijn twaalfde van het seizoen.

Bizarre gelijkmaker
Vlak voor de pauze maakte Fortuna Sittard op discutabele wijze gelijk. Arbiter Joey Kooij had kunnen fluiten voor een overtreding op Koen van der Biezen, maar besloot dat het spel door mocht. Perr Schuurs aarzelde geen moment en schoot de bal van een meter of 35 achter een verstijfde Mous: 1-1.

Beter FC Oss
In de tweede helft verdween de dominantie van de groen-gelen compleet. Wij namen het heft in handen en gingen op zoek naar een nieuwe voorsprong, maar het werd een wedstrijd van ‘net niet’. Fatih Kamaci kon nét niet bij de bal na prima klaarleggen van Koen van der Biezen. Een geplaatste bal van diezelfde Van der Biezen ging nét niet binnen. De vele voorzetten kwamen nét niet aan en de tweede bal belandde telken nét niet bij ons.

Winnende van Ashkovski
Wat we in elk geval niet verdiende, was een tegentreffer. Maar die viel wel. Na een vlotte aanval bereikte Lars Hutten invaller Stefan Ashkovski en die tikte van dichtbij de 1-2 binnen. Zuur. In het slotfase was het nog pompen of verzuipen en was het aan Mous te danken dat er niet meer werd gescoord.

Door de nederlaag zakken we twee plaatsen naar plek 11. Nog altijd een positie die recht geeft op Play-Offs en daar zullen de mannen van Wels volop voor blijven knokken.


Hier vind je bewegende beelden van de wedstrijd.

Scoreverloop
33. Van der Venne 1-0, 42. Schuurs 1-1, 81. Ashkovski 1-2

Opstelling FC Oss
Mous; Dogan, Piqué, Stuy van den Herik (86. Grotenbreg), Fleuren, Van der Sluys; Kaak (86. Philips), Bakx, Van der Venne (63. Oratmangoen); Kamaci en Van der Biezen


Foto’s: Marcel Bonte

ossfor1

Niels Fleuren speelden zijn 400e competitiewedstrijd.

ossfor2

Daarom werd hij in het zonnetje gezet. Een prachtige prestatie. 

ossfor3

Richard van der Venne liet het Frans Heesen Stadion weer eens juichen. Helaas was het niet genoeg. 

ossfor

Martin Glas Man of the Match: Lorenzo Piqué. De verdediger speelde weer een dijk van een wedstrijd. 

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP