nieuwebannerlaatstenieuws

FC Oss laat de kansen liggen tegen Helmond Sport

Het wordt een repeterend verhaal. Prima spel, voldoende kansen, maar te weinig goals en dus punten. En daar gaat het wel om. We verloren gisteren met 2-1 van Helmond Sport, maar er zat dus veel meer in.

Geen vonken
De openingsfase was vrij tam. Beide ploegen, maar vooral Helmond Sport, kregen wat mogelijkheden, maar echt gevaarlijk werd het niet. Zo leek het ook in de 12e minuut te gaan. Maar bij een vrije trap van de thuisploeg werd niet goed ingegrepen en halfbakken weggewerkt. Daar profiteerde verdediger Ron Janzen van; hij schoot de bal in de verre hoek binnen.

In de achtervolging
Na de vroege 1-0 gingen wij op jacht naar de gelijkmaker. Koen van der Biezen stond zes minuten na het openingsdoelpunt klaas om de 1-1 binnen te tikken, maar de bal werd weggewerkt door een Helmonder. Uit de daardoor verkregen corner belandde de bal voor de voeten van Rick Stuy van den Herik, maar die leek van de kans te schrikken. Zijn inzet was te zacht.

Oplopende druk
Helmond Sport kreeg in de omschakeling nog kansen via Jordy Thomassen en Grad Damen, maar de grootste waren voor ons. Vooral voor Huseyin Dogan. De rechtsback verscheen twee keer vrij voor Stijn van Gassel; twee keer schoot-ie over. Zijn derde poging, een lobje, verdween in de handen van de keeper. Ook Van der Biezen was dichtbij een treffer; zijn fraai geplaatste bal ging rakelings naast.

2-0
Trainer Klaas Wels besloot na de pauze de druk nog verder op te voeren. Hij bracht Ragnar Oratmangoen voor Lion Kaak, maar zag Giovanni Hiwat een minuut de score verdubbelen. Die ontsnapte aan buitenspel, lepelde de bal over Xavier Mous en tikte in het lege doel.

Niet genoeg
De zoektocht naar een goal werd vervolgd. Mats Grotenbreg kwam erbij voor Richard van der Venne en het verkeer ging één richting op. Stuy van den Herik kreeg een enorme kans, een verdediger van Helmond Sport deed het bijna en schoten van Grotenbreg en Fatih Kamaci hadden niet het gewenste effect. Dat van Dogan wel. Oratmangoen vond hem met een fijne pass, hij kapte met rechts naar binnen en trof met links doel: 2-1.

Aanval na aanval volgde. Corner na corner. Doelpunten vielen er niet meer. Zo bewezen we onszelf opnieuw een slechte dienst in de strijd om Play-Offs.


Scoreverloop
12. Janzen 1-0, 59. Hiwat 2-0, 70. Dogan 2-1

Opstelling FC Oss
Mous; Dogan, Piqué, Stuy van den Herik, Fleuren (86. Nieveld), Van der Sluys; Kaak (58. Oratmangoen), Van der Venne (61. Grotenbreg), Bakx; Van der Biezen en Kamaci.


Foto’s: Marcel Bonte

 

heloss1

Er werd - na een slap begin - geknokt door de mannen van Wels. 

heloss2

 

heloss3

Maar het was helaas niet genoeg.

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP