nieuwebannerlaatstenieuws

Telstar en FC Oss scoren niet

Vrijdagavond kwam nummer vier Telstar op bezoek. De 3.000 toeschouwers – een aantal waren we zeer blij mee zijn – werden van begin tot eind geboeid, maar ze kregen geen treffers voorgeschoteld. Het bleef bij 0-0.

Geen Van der Venne
Trainer Klaas Wels kon tegen de Witte Leeuwen geen beroep op topscorer Richard van der Venne. Die had te veel last van zijn lies. Ragnar Oratmangoen was wél fit genoeg. Hij begon in de punt van de aanval.

Beter Telstar
Na wat aftasten van beide ploegen waren de eerste mogelijkheden voor de bezoekers. Melvin Platje vond Amerikaans international Andrija Novokovich in ons strafschopgebied, de spits scoorde, maar stond buitenspel. Even later moest Lion Kaak ingrijpen toen Mohamed Hamdaoui dreigde te ontsnappen. De middenvelder greep naar het shirt van de Telstar-aanvaller en moest dat met geel bekopen. Novakovich werd daarna nog eens gevaarlijk, maar hij stond opnieuw buitenspel.

Osse aanvallen
Halverwege het eerste bedrijf kropen we uit onze schulp en waren we meer en meer op hun helft te vinden. Dat zorgde ook voor dreiging. Huseyin Dogans schot van een meter of 25 scheerde over het doel van Rody de Boer en vlak voor de pauze was Fatih Kamaci dichtbij een goal. Oratmangoen dolde een aantal verdedigers, hield het overzicht en legde klaar voor Kamaci. Die probeerde de bal in de hoek te plaatsen, maar zijn inzet miste kracht.

Beter FC Oss
Na de pauze waren wij de bovenliggende partij. Schoten van Kamaci en Rick Stuy van den Herik gingen helaas naast of ze werden gevangen. Een poging van Lorenzo Piqué werd met moeite gekeerd door De Boer. Werd Telstar niet meer gevaarlijk? Jawel. Platje verprutste een veelbelovende counter en dwong in de slotfase Xavier Mous nog tot een knappe redding. Invaller Mats Grotenbreg kreeg in de laatste minuut de grootste kans van de wedstrijd. Istvan Bakx zwiepte de bal er nog eens in en vond het hoofd van Grotenbreg. Die stond helemaal vrij, maar kon de bal geen kracht meegeven. De Boer raapte op.

Ondanks het gelijke spel staan we nog altijd op de elfde plek. Nog zes wedstrijden. De spanning stijgt. Maandag gaan we op bezoek bij Jong PSV.

De pot tegen Telstar gemist? Bekijk de samenvatting.


Opstelling FC Oss
Mous; Dogan, Piqué, Nieveld, Stuy van den Herik, Van der Sluys; Kaak, Bakx, Kamaci; Van der Biezen, Oratmangoen (89. Grotenbreg)


Foto’s: Marcel Bonte

 

osstel1

De tribunes waren goed gevuld. 

osstel3

Ragnar Oratmangoen startte in de basis en speelde goed. Zoals alle Ossenaren eigenlijk. 

osstel2

Uitblinker was Lorenzo Piqué. Hij werd verkozen tot Martin Glas Man of the Match. 

osstel5

Invaller Mats Grotenbreg had de held van de avond kunnen worden. 

osstel4

Wedstrijdsponsor Autobedrijf Huiskes had bij opkomst een verrassing in petto. Hij toonde de nieuwste Kia en trok de aandacht. 

 

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP