nieuwebannerlaatstenieuws

Ruime nederlaag bij Jong PSV

Voor de pauze was het alleraardigst wat de mannen van Klaas Wels op De Herdgang lieten zien, maar in de tweede helft gaven we niet thuis. Daarin voerde Jong PSV de score van 2-1 op naar 5-1.

Rappe 1-0
Na een wat aftastend begin van beide kanten zorgde de thuisploeg voor het eerste gevaar. Sam Lammers trof het zijnet en Donyell Malen schoot onbesuisd over. Aan de andere kant werd Ragnar Oratmangoen – na goed terugleggen van Koen van der Biezen – dwars gezeten door een verdediger. Net na het eerste kwartier was het alsnog raak voor Jong PSV. Istvan Bakx verloor de bal op het middenveld, waarna de Eindhovenaren wat van hun klasse etaleerden. Ze combineerden dwars door de verdediging en Malen schoof de 1-0 binnen.

Gelijkwaardig vervolg
Het openingsdoelpunt bracht ons niet van de wijs. Sterker; we hadden veel balbezit, konden voldoende aan aanvallen denken en creëerden kansen. De eerste was voor Richard van der Venne, maar zijn pegel vanaf een metertje of 16 werd gekeerd door Ossenaar Luuk Koopmans. Even later kreeg Van der Biezen een kopkans, maar hij schampte de bal slechts.

Pingel
In de 23e minuut mocht Fatih Kamaci aanleggen voor een vrije trap en schoot ie de bal tegen de hand Cody Gakpo. Penalty. Opnieuw Kamaci achter de bal, maar hij miste. Koopmans dook zijn inzet uit het Eindhovense doel.

Weergaloze treffer
Zeven minuten later was het alsnog raak. En hoe. Dean van der Sluys gaf de bal over links op Van der Venne en wat die toen deed: hij volleerde de bal vanuit de punt van het strafschopgebied ineens over Koopmans heen. Zijn 13e en 1-1.

Toch 2-1
Die tussenstand zou de krachtsverhoudingen juist weergeven, maar het was Jong PSV die met een voorsprong de rust inging. Albert Gudmunsson vond Lammers met een lepe voorzet, die kwam vrij tussen Dennis Janssen en Norichio Nieveld en knikte raak.

Geen schim
In de tweede helft was alles anders. Binnen een paar minuten lag de 3-1 (via Gakpo) er al in en Jong PSV kreeg de gelegenheid om ons te overrompelen. Toch kreeg invaller Mats Grotenbreg nog een grote kans op de aansluitingstreffer, maar zijn poging met links was eveneens een prooi voor Koopmans. In de tegenstoot was het aan de andere kant wél raak. Malen tikte op aangeven van Gudmunsson 4-1 binnen en de rappe aanvaller maakte vlak voor tijd ook nog eens 5-1.

Wil je de wedstrijd terugzien? Klik hier voor de samenvatting.


Scoreverloop
16. Malen 1-0, 32. Van der Venne 1-1, 40. Lammers 2-1, 47. Gakpo 3-1, 64. Malen 4-1, 86. Malen 5-1

Opstelling FC Oss
Mous; Janssen, Piqué, Nieveld, Stuy van den Herik (60. Grotenbreg), Van der Sluys; Bakx, Van der Venne (65. Van de Sande), Kamaci; Van der Biezen (72. Adarabioyo) en Oratmangoen


Foto’s: Proshots

psvoss1

Oud-goalie Luuk Koopmans was een sta in de weg, maar kansloos op het schot van stadsgenoot Richard van der Venne.

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP