nieuwebannerlaatstenieuws

Play-Offs blijven in zicht na zege op RKC Waalwijk

Vrijdagavond deden de mannen van Klaas Wels was ze moesten doen. Winnen. RKC Waalwijk werd met 3-1 verslagen. Ondanks de driepunten blijven we 14e, maar de achterstand op de nummer 8 bedraagt slechts twee punten.

Valse start
De avond begon weinig hoopgevend, want al na vier minuten maakte Ozon Kökcü op aangeven van oud-speler Irvingly van Eijma 0-1. De aanvaller hield Rick Stuy van den Herik van zich af en schoof binnen. Gelukkig bleek het slechts een valse start.

Orde op zaken
Het duurde niet lang voordat de achterstand werd weggepoetst. Net na het eerste kwartier volleerde Fatih Kamaci een voorzet via de grond over doelman (en eveneens voormalig FC Oss’er) Jordy Deckers. Op de lijn gaf Istvan Bakx het beslissende zetje, waarmee hij voorkwam dat Gigli Ndefe (ex-Ossenaar nummer drie) nog kon redden.

2-1
We waren beter dan de Waalwijkers en dat werd beloond. Binnen het half uur hadden we de voorsprong te pakken. Deckers had nog een antwoord op de harde volley van Ragnar Oratmangoen, waarna Kamaci het beste oplette. De spits tikte 2-1 binnen. Zijn elfde van het seizoen alweer.

Gemiste kansen
In de tweede helft bleef RKC lang in leven, maar dat hadden we aan onszelf te danken. Een aantal aardige mogelijkheden gingen er niet in. Eerst schoot Dean van der Sluys van dichtbij veel te wild en even later schoof-ie de bal - na een fraaie rush - voorlangs. De grootste kans was voor Richard van der Venne. Die werd weggestuurd door Bakx en kon alleen richting Deckers. Langs hem stond Kamaci, maar de topscorer ging voor eigen succes en schoot naast.

Weergaloze stift
De bezoekers probeerden nog wat uit te richten, maar waren aanvallend onmachtig. Het werd nauwelijks écht gevaarlijk voor het doel van Xavier Mous. Hierdoor leek de wedstrijd in 2-1 te eindigen, maar Kamaci besloot anders. Hij kreeg de bal op de middellijn, ontdeed zich van Robby Ndefe, spurtte naar de zestien en deed wat bijzonders. Hij stiftte de bal met heel veel gevoel over Deckers. Nummertje twaalf en zijn mooiste van het seizoen.

Terugkijken? Dat kan: klik voor de samenvatting.


Scoreverloop
4. Kökcü 0-1, 16. Bakx 1-1, 25. Kamaci 2-1, 90+3. Kamaci 3-1

Opstelling FC Oss
Mous; Dogan, Piqué, Nieveld (67. Fleuren) Stuy van den Herik, Van der Sluys; Kaak, Bakx (90+2. Janssen), Van der Venne; Oratmangoen (85. Van der Biezen) en Kamaci.


Foto’s: Marcel Bonte

ossrkc3

Gemakkelijk ging het zeker niet. Er moest - met name in de tweede helft - flink geknokt worden. 

ossrkc1

Echte problemen waren er nauwelijks voor Xavier Mous.

ossrkc5

De 1-1 van Istvan Bakx. Goed te zien dat het geen buitenspel was.

ossrkc4

Vreugde na de 2-1.

ossrkc2

Applaus voor de stift van Fatih Kamaci. 

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP