nieuwebannerlaatstenieuws

Geknokt, maar verloren bij N.E.C. Nijmegen

Maandagavond hebben we onze huid in De Goffert duur verkocht. N.E.C. Nijmegen had veel de bal, de meeste kansen en recht op de zege, maar de mannen van Klaas Wels hebben het goed gedaan. Er werd fel en geconcentreerd verdedigd en geloerd op de counter. We kwamen zelfs op voorsprong, maar uiteindelijk trok de thuisploeg aan het langste eind: 2-1.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het balbezit voor N.E.C., maar het duurde even voordat ze écht gevaarlijk werden. Anass Achabar schoot echter voorlangs. In de fase daarna nam de druk op het doel van Xavier Mous toe. Eerst stopte de goalie zelf Arnaut Groeneveld af en even later kreeg-ie hulp van Fatih Kamaci op de lijn. Vlak voor de pauze leek Achabar alsnog de 1-0 binnen te kunnen tikken, maar hij werd in een soort sandwich genomen door Lion Kaak en Lorenzo Piqué. ‘Geen strafschop’ was het oordeel van scheidsrechter Richard Martens.

Prachtige treffers
Laatkomers in de tweede helft wisten niet wat ze meemaakten. Zij kwamen terug met een biertje of een broodje frikadel bij hun stoel en zagen 1-1 op het scorebord staan. In de 46e minuut stuurde Ragnar Oratmangoen collega Kamaci weg, die kon zo naar het Nijmeegse doel lopen en rondde fraai af. Hij zocht en vond de verre bovenhoek.

Een verrassende en fijne voorsprong, maar lang konden we er niet van genieten. Een minuut later kreeg Groeneveld het op z’n heupen. De Ossenaar maakte vanaf links de actie naar binnen en schoot onberispelijk hard raak.

Kadioglu besliste het duel
In de 68e minuut kwam N.E.C. op 2-1. Piqué werd op het middenveld onder druk gezet en verloor de bal aan Braken. Daarna werd Ferdi Kadioglu in de diepte gevonden en die rondde beheerst af. In de laatste twintig minuten gingen we met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. Huseyin Dogan (gekraakt schot) en Koen van der Biezen (knappe kopbal) waren nog akelig dichtbij, maar ze troffen geen doel.

Opgeheven hoofd
Ondanks het verlies konden we met de borst vooruit de bus in. De vechtlust en discipline geven hoop voor de resterende drie wedstrijden waarin we deelname aan de Play-Offs veilig willen stellen. Vrijdag is De Graafschap de eerstvolgende opponent.

Wedstrijd gemist? Bekijk hier de samenvatting.


Scoreverloop
46. Kamaci 0-1, 47. Groeneveld, 68. Kadioglu

Opstelling FC Oss
Mous; Dogan, Piqué, Nieveld, Stuy van den Herik (88. Grotenberg), Van der Sluys; Kaak (75. Van der Biezen), Bakx (83. Adarabioyo), Van der Venne; Kamaci en Oratmangoen

Foto’s: Marcel Bonte

necoss1

necoss2

necoss3

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP