nieuwebannerlaatstenieuws

Nederlaag doet Play-Offs kansen slinken tot het minimale

In de rust van de thuiswedstrijd tegen De Graafschap zag het er rooskleurig uit. We hadden een 1-0 voorsprong te pakken en de tussenstanden op de andere velden waren voordelig. Vijfenveertig minuten later was het compleet anders. Er stond 1-4 op het scorebord en om nacompetitie te halen, moet er een wonder gebeuren.

Prima begin
De start tegen de nummer vijf van de competitie was goed. Verdedigend hadden we zaakjes op orde en in balbezit waren we zorgvuldig. De eerste mogelijkheid was ook voor Huseyin Dogan. Hij controleerde een lange bal fraai, maar schoot de bal voorlangs. Binnen het kwartier was het alsnog raak. Lion Kaak stuurde Richard van der Venne met een balletje buitenkant rechts weg en de nummer 23 trok de bal voor. Precies voor de voeten van Fatih Kamaci: 1-0.

Doetinchemse druk
Daarna voerde De Graafschap de druk op zonder écht grote kansen te krijgen. Lorenzo Piqué maakte de grootste mogelijkheid onschadelijk met een geweldig blok. Daarmee hield-ie Youssef el Jebli van scoren af. Daarna verdween de aanvalsdrang van de bezoekers weer en hadden wij weer een goede fase. Kamaci had er zelfs 2-0 van kunnen maken, maar zijn schot – na een slimme corner van Istvan Bakx – verdween naast het doel.

Rappe 1-1
Na de pauze viel de gelijkmaker uit het niets. Mooi was-ie wel. Xavier Mous stompte een hoekschop in de voeten van El Jebli en die stiftte de bal prachtig over onze goalie. Raak.

Geen 2-1, maar 1-2
Een minuut of vijf later kregen wij dé kans om een nieuwe voorsprong te pakken. Na een fraaie aanval kon Bakx kiezen: zelf schieten of breed leggen. Hij koos voor het tweede, maar een verdediger van De Graafschap was net op tijd om Kamaci van intikken af te houden. Uit de hoekschop leden we knullig balverlies en kon De Graafschap er vandoor en die scoorden wel. Daryl van Mieghem volleerde hard raak.

Grotere nederlaag
Daarna was het veldspel tot aan de zestien prima. We probeerden De Graafschap onder druk te zetten, maar konden ze niet de keel dichtknijpen. En zij bleven levensgevaarlijk in de omschakeling en liepen verder uit. Eerst tikte Tarik Tissoudali na prima keeperswerk van Mous 1-3 binnen en in de slotfase maakte Fabian Serrarens ook nog 1-4.

Door dit verlies is de afstand tot een plek die recht geeft op Play-Offs opgelopen tot vijf punten. Met nog twee wedstrijden te gaan. Het moet raar lopen willen we het nog halen. Maar… het blijft de Jupiler League.


Opstelling FC Oss
Mous; Dogan, Piqué, Nieveld, Stuy van den Herik (64. Adarabioyo), Van der Sluys; Kaak, Bakx (64. Van der Biezen), Van der Venne; Kamaci en Oratmangoen.

Scoreverloop
14. Kamaci 1-0, 49. El Jebli 1-1, 56. Van Mieghem 1-2, 61. Tissoudali 1-3, 89. Serrarens 1-4


Foto’s: Marcel Bonte

 

ossgra1

Fatih Kamaci maakte zijn 14e van het seizoen, maar het was helaas niet genoeg.

ossgra2

De teleurstelling was groot. 

ossgra3

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP