nieuwebannerlaatstenieuws

Remise bij MVV Maastricht is niet genoeg

We hadden zo’n goede zaken kunnen doen. FC Volendam verloor vanavond van Jong Ajax en FC Eindhoven was te sterk voor Almere City FC. Helaas kwamen we zelf niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen MVV Maastricht. En er zat meer in…

Richard van der Venne ontbrak vanwege een rugblessure en Dean van der Sluys haakte in de warming-up af. Voor de twee Ossenaren speelden Koen van der Biezen en Norichio Nieveld.

Zij de bal, wij de kansen
In de eerste helft was het balbezit voor de thuisploeg, maar zij deden er weinig mee. De grootste mogelijkheden waren voor ons. Eerst werd Ragnar Oratmangoen gevaarlijk met het hoofd, maar hij raakte een voorzet van Huseyin Dogan niet lekker. Daarna redde Michael Verrips een schot van Koen van der Biezen en had de doelman bij een poging van Fatih Kamaci hulp nodig van een verdediger. Die redde de bal op de lijn.

Was MVV helemaal niet gevaarlijk? Jawel, vooral net voor de pauze. Jonathan Okita gaf voor en Joeri Schroijen kreeg nét geen voet tegen de bal.

Kamaci niet, Okita wel
Na de thee was Kamaci voor het eerst gevaarlijk; zijn poging ging voorlangs. Aan de andere kant miste Okita zijn tweede kopkans van de avond, maar was hij in de 58e minuut alsnog trefzeker. Hij werkte een voorzet van Schroijen binnen: 1-0.

Revival
Lang duurde de achterstand niet, want acht minuten later tekende Norichio Nieveld voor de 1-1. Met wat fortuin. De verdediger kopte uit een corner op de lat en via Verrips eindigde de bal in het doel. Hoe maakte niet uit, we waren helemaal terug in de wedstrijd.

Slotoffensief tegen tien Limburgers
Een kwartier voor tijd moest MVV met een man minder verder. Luc Mares kreeg twee keer geel en mocht inrukken. De Osse druk werd opgevoerd en de 1-2 hing in de lucht, maar hij viel niet. Dogan was nog het dichtst bij een treffer, maar zijn schot ging voorlangs.

Door het gelijke spel zijn Play-Offs niet meer haalbaar. Volgende week zaterdag sluiten we de competitie – hopelijk waardig – af met een thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven.

 

Scorerverloop
58. Okita 1-0, 64. Nieveld 1-1

Opstelling FC Oss
Mous; Dogan, Piqué, Nieveld, Stuij van den Herik, Fleuren (87. Grotenbreg); Kamaci, Kaak (85. Van de Sande), Bakx; Oratmangoen (67. Janssen) en Van der Biezen

 

Foto’s: Proshots

mvv2

Ragnar Oratmangoen torent hoog boven zijn tegenstander uit. Hij kreeg voor rust de beste kans. 

mvv3

Norichio Nieveld tekende nog voor 1-1, maar het was te niet voldoende.

mvv1

Teleurstelling na afloop...

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP