nieuwebannerlaatstenieuws

Sluw VVV Venlo te sterk: 2-0

FC Oss is vrijdagavond tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. VVV Venlo, de nieuwe lijstaanvoerder, won de derde competitiewedstrijd met 2-0. Het duel in stadion De Koel was matig en werd voor rust beslist door doelpunten van Ralf Seuntjens en Torino Hunte.

Trainer François Gesthuizen had na de overwinning op Helmond Sport geen reden tot wisselen. Hij koos voor dezelfde elf, maar zij maakten er -samen met de elf van VVV- dit keer geen spektakel van. Beide ploegen hadden moeite met het creëren van kansen en hanteerden een niet al te hoog tempo.

De eerste poging kwam, na een minuut of tien, van de voet van Jonathan Opoku. De oud-speler raakte met een venijnig schot het zijnet. Vervolgens namen wij wat meer initiatief, met name over de linkerflank. Boban Lazic werd veel gezocht en Ayrton Statie denderde er regelmatig overheen. Toch viel de goal aan de andere kant. Doelman Xavier Mous moest een volley van Opoku lossen, waarna Seuntjens simpel de 1-0 binnen kon tikken. Een kwartier later verdubbelde VVV de score. Opoku zag de ruimte achter de Osse verdediging en vond daar Hunte, die de bal over Mous wipte. Zo kwam de thuisploeg sluw op een ruime voorsprong, want imponeren deed geen van beide teams.

In het tweede bedrijf moest de achtervolging ingezet worden en kwamen we prima uit de startblokken. Binnen de minuut had Istvan Bakx een fraaie steekpass in huis op de lopende Dennis Janssen, wiens schot werd gekeerd door Maarten de Fockert. Daarna bleef de druk op het doel van de Venlonaren even aanhouden, maar verder dan een handvol corners kwamen we niet.

Het spel werd vervolgens alsmaar slordiger, waardoor VVV eenvoudig stand hield. Ook een dubbele wissel, Dominique Kivuvu en Justin Mathieu maakten hun entree, kon het tij niet keren. In de slotfase hadden we het aan Mous te danken dat er geen derde Limburgse treffer op het scorebord kwam te staan.

Maandag treffen we opnieuw een Limburgse tegenstander. Dan is MVV in Maastricht de opponent.

Scoreverloop
18. Seuntjens 1-0, 33. Hunte 2-0

Opstelling FC Oss
Mous; Jansen, Piqué, Stuy van den Herik, Statie (87. Falkenstein); Janssen, El Aissati (64. Kivuvu), Kamaci (64. Mathieu); Bakx, Boere, Lazic.

vvvossweb

Johnatan Opoku, hier in duel met Dennis Janssen, was bij beide goals betrokken.

vvvoss3web

Lorenzo Piqué gaat de strijd aan met oud-OSS'20 speler Torino Hunte.

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP