nieuwebannerlaatstenieuws

Onnodige nederlaag tegen Telstar

Het duel met Telstar was de uitgelezen mogelijkheid om de wrange nasmaak aan de verliespartijen in Limburg weg te spoelen. Op voorhand leken de Velsenaren te kloppen, dat bleek ook tijdens de wedstrijd, maar het lukte niet. In eigen huis verloren we met 0-2.

Het treffen begon uiterst ongelukkig voor het elftal van François Gesthuizen. Dominique Kivuvu -die speelde ten faveure van Lorenzo Piqué- kreeg een duw van een Telstar-speler, waardoor de bal op zijn arm belandde. Twee minuten op de klok, scheidrechter Van der Eijk wees naar de stip. Mohamed Ajnane bleef koel en schoot de 0-1 tegen de touwen.

De bezoekers werden zo in het zadel geholpen en bleven vervolgens de betere ploeg voor de pauze. Liban Abdulahi kreeg een beste kans namens de Witte Leeuwen, maar Xavier Mous tikte zijn inzet over. Ondanks het slordige spel kregen we wel degelijk mogelijkheden om de stand weer in evenwicht te brengen. Dennis Janssen zag allereerst een prima schuiver gekeerd worden door Wesley Zonneveld en miste even later dé kans op 1-1. Boban Lazic snelde langs zijn tegenstander en vond Janssen op elf meter van het doel. Hij had de hoeken voor het uitkiezen, maar zijn schot was slap en recht op de doelman.

In de tweede helft waren we veel feller. Lazic trapte na vijf minuten nog eens het gas in en verscheen oog in oog met Zonneveld. De buitenspeler had de gelijkmaker op z’n schoen, maar de goalie kwam als winnaar uit de strijd. Schoten van Tom Boere en Fatih Kamaci waren ook een prooi voor de keeper, waardoor de stand na een uur nog ongewijzigd was.

Gesthuizen besloot alles op alles te zetten. Met invallers Jorzolino Falkenstein, Richard van der Venne en Justin Mathieu nam de druk nog meer toe, maar de Velsense defensie brak niet. Tien minuten voor tijd maakte Cagri Kodalak een vervelende overtreding op Ayrton Statie. De Telstar-speler kreeg zijn tweede gele kaart en mocht inrukken, maar ook Statie kon niet verder. Zo moesten beide ploegen met tien man verder, want er was immers als drie maal gewisseld.

In de slotfase kregen we bijna loon naar werken. Falkenstein schoot met links, maar Zonneveld stond opnieuw in de weg. In een poging om de rebound binnen te tikken, werd Boere vervolgens gehinderd. Dat leverde geen strafschop op, maar een counterkans. Telstar, lang niet voor het Osse doel gezien, deelde de genadeklap uit. Stefano Lilypaly maakte de 0-2.

Een zure en onnodige nederlaag. Op vrijdag 9 september staat de volgende wedstrijd gepland. Het affiche: FC Den Bosch – FC Oss.

Scoreverloop
3. Ajnane 0-1 (pen.), 87. Lilypaly 0-2

Opstelling FC Oss
Mous; Jansen, Kivuvu, Stuy van den Herik, Statie; Van den Ouweland (79. Mathieu), Janssen, Kamaci (66. Van der Venne); Bakx (61. Falkenstein), Boere en Lazic.

Fotografie: Marcel Bonte, ProShots

osstelweb

Het onfortuinlijke moment in beeld. Dominique Kivuvu krijgt een zet en raakt de bal met de hand.

osstel1web

Boban Lazic en Jorzolino Falkenstein (onder) kregen kansen op de verdiende gelijkmaker, maar die viel niet.

osstel2web

 

 

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP