nieuwebannerlaatstenieuws

Door late treffers onderuit in Den Bosch

FC Oss en FC Den Bosch speelden vrijdagavond de derby -die zonder Oss’ publiek een stuk minder sfeervol is- in stadion De Vliert. Daarin kwamen we op voorsprong dankzij een fraaie vrije trap van Istvan Bakx, maar twee doelpunten in de slotfase bezorgden ons alsnog een onterechte nederlaag: 2-1.

Ronald Koeman begon op doel en kende in de eerste helft een rustig basisdebuut. Zijn collega aan de overkant, Kees Heemskerk, had het een stuk drukker. Na vijf minuten voor het eerst. Ayrton Statie kwam goed door en stond plots vrij voor de Bossche goal, maar vond Heemskerk op z’n pad. Daarna bleef de Osse druk aanhouden en kreeg Fatih Kamaci na een goed half uur de beste kans op 0-1. De middenvelder kopte al vallend een voorzet van Bakx centimeters naast.

Het verdiende openingsdoelpunt viel alsnog. Luttele seconden voor de pauze maakte Niek Vossenbelt een overtreding, waarna Bakx vanaf een mooie plek mocht aanleggen voor een vrije trap. Hij liet het niet na om zijn oude club voor de derde keer op rij pijn te doen en krulde de 0-1 prachtig in de kruising.

Na de pauze voerde FC Den Bosch de wat druk op, maar stond onze verdediging prima. Vykintas Slivka ontsnapte één keer aan de aandacht en had de gelijkmaker op z’n schoen. Koeman redde met de voet. Vlak voor het uur spelen, kregen wij mogelijkheden om de score te verdubbelen. Eerst werd Lazic te ver naar buiten gedreven door Heemskerk, waardoor hij niet op doel kon schieten. Daarna kopte Dennis Janssen een corner, via de vingertoppen van de keeper, tegen de lat.

In de 77e minuut had Janssen opnieuw pech. Dit keer met gevolgen. In duel met Slivka kreeg hij een zetje en de bal belandde op zijn arm: penalty. Romero Regales stuurde Koeman de verkeerde hoek in en bracht het duel weer in evenwicht.

Beide ploegen gingen daarna op zoek naar de winnende treffer. Rick Stuy van den Herik was daar het meest dichtbij. Hij kon een vrije trap van Bakx bij de tweede paal binnen tikken, maar raakte de paal. De gastheren hadden even later meer fortuin. Een verre ingooi belandde bij Brandon Robinson en die scoorde met een schitterende omhaal de 2-1. Zo waren we heel dichtbij de derbyzege, maar stonden we uiteindelijk met lege handen.

Scoreverloop
45. Bakx 0-1, 77. Regales (pen.) 1-1, 88. Robinson 2-1

Opstelling FC Oss
Koeman; Jansen, Kivuvu, Stuy van den Herik, Statie; Van den Ouweland, Janssen, Kamaci (81. Van der Venne); Bakx, Boere (86. Çelik), Lazic (81. Falkenstein)

 

Foto's: Joep Leenen, Proshots 

dbo2

Het verschil na 45 en 90 minuten in twee beelden.

dbo3

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP