bannerlaatstenieuwsnov

Ruime zege op FC Eindhoven: 6-2

FC Oss heeft vrijdagavond uitstekende zaken gedaan. We wonnen met liefst 6-2 van FC Eindhoven, verwenden het publiek met fraaie treffers en vijzelden het zelfvertrouwen op. Grote man aan Osse zijde was Tom Boere. De voormalig speler van de Eindhovenaren maakte er drie.

François Gesthuizen voorspelde vooraf een open wedstrijd. Dat werd het. Er stonden twee ploegen op het veld die voor de aanval kozen en volop mogelijkheden creëerden. De eerste waren voor ons, de grootste voor Boere. Boban Lazic vond de spits, maar die schoot rakelings voorlangs. Na het prima begin volgden er in korte tijd twee tegenslagen. Allereerst moest Jochem Jansen het veld verlaten met een spierblessure en even later openden de bezoekers de score. Een corner viel voor de voeten van Fries Deschilder en de middenvelder schoot van dichtbij binnen: 0-1.

De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Twee minuten later schoot Fatih Kamaci de 1-1 uit de draai, in het kruis. De middenvelder was bij de 2-1 eveneens van grote waarde. Hij stuurde met buitenkantje rechts Istvan Bakx weg en die vond Boere bij de tweede paal. Voor de aanvaller was het een koud kunstje om binnen te tikken. Slechts 22 minuten op de klok.

Het doelpuntenfestijn werd vervolgd. Door geklungel achterin kreeg de spits aan de andere kant, Mart Lieder, gelegenheid om van dichtbij het tweede Eindhovense doelpunt te maken. Zo leken we te gaan rusten met een gelijke stand, maar vlak voor de pauze was daar Boere weer. Hij kopte uit een afgemeten voorzet van Lazic bekeken de 3-2 binnen.

Koud uit de kleedkamer kreeg Lieder een niet-te-missen kans om de score opnieuw gelijk te trekken. Hij kreeg het voor elkaar om vrijstaand, op één meter van het doel, naast te schieten. Gelukkig. Aan de andere kant was het even later wel raak. Kamaci was het eindstation van een werkelijk schitterende aanval. Over meerdere schijven werd de bal één keer geraakt, waarna de nummer 10 hem in de lange hoek schoof: 4-2.

Daarmee was het verzet van de bezoekers gebroken en konden wij uitlopen naar een ruime zege. Boere completeerde zijn hattrick vanaf de stip en twee invallers hadden nog een toegift voor de supporters in petto. Met een slimme pass speelde Justin Mathieu ploeggenoot Richard van de Venne vrij en die prikte ineens de 6-2 binnen.

Dankzij deze fraaie overwinning zijn we drie plekken gestegen en hebben we aansluiting gevonden bij de grote middenmoot.

Scoreverloop
11. Deschilder 0-1, 13. Kamaci 1-1, 22. Boere 2-1, 34. Lieder 2-2, 45. Boere 3-2, 57. Kamaci 4-2, 73. Boere (pen.) 5-2, 90. Van der Venne 6-2

Opstelling FC Oss
Koeman; Jansen (10. Piqué), Kivuvu, Stuy van den Herik, Statie; Van den Ouweland, Janssen, Kamaci (77. Van der Venne); Bakx, Boere (81. Mathieu), Lazic.

 

Foto's: Marcel Bonte Fotografie

Ossein1

Er viel een boel te juichen in het Frans Heesen Stadion

Ossein2

 

Ossein3

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

  • Jupiler League Schild logo op WIT
  • sportdirect logo yellowback RGB
  • VIlogo
  • GreenFields zonder PBTC diapositief
  • maaskantreizen
  • Allekabels Logo
  • pricewise
  • hoyhoy
  • Allesin1abonnement
  • telefoon nl