bannerlaatstenieuwsnov

FC Oss verkoopt de huid duur in De Kuip

In de eerste ronde van de KNVB-beker heeft FC Oss lang stand gehouden tegen titelverdediger Feyenoord. Tot de 67e minuut stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord en kreeg Tom Boere de uitgelezen mogelijkheid om ons op voorsprong te schieten. Dat gebeurde niet, waarna de Rotterdammers gelukkig op 2-1 kwamen. In de slotfase breidde de thuisploeg de score uit naar 4-1.

Trainer François Gesthuizen koos voor dezelfde spelers als de elf die van FC Eindhoven wonnen, maar dan in een 5-4-1 formatie. Ondanks het verdedigende blok kreeg Feyenoord al in de eerste minuten enorme kansen op 1-0. Eerst redde Koeman op een schot van Michiel Kramer en daarna stond de lat een treffer van Bilal Başaçıkoğlu in de weg. Na 180 seconden lag-ie er aan de andere kant wel in. Istvan Bakx en doelman Brad Jones gingen beiden voor de bal, maar hadden hem niet. Zodoende kon Boere ons verrassend op 0-1 schieten.

Feyenoord bleef daarna de aanval zoeken en kwam binnen het kwartier op gelijke hoogte. Steven Berghuis passeerde de sterk keepende Ronald Koeman met een schuiver bij de eerste paal: 1-1. Vervolgens ontstond er een interessant gevecht tussen de koploper van de Eredivisie en de nummer 15 van de Jupiler League. De Rotterdammers kregen kansen, maar wij ook. Zo waren Boere, Kivuvu en Janssen dichtbij een doelpunt.

Na de pauze voerde de thuisploeg, zonder echt gevaarlijk te worden, de druk op. De Osse organisatie stond naar behoren en halverwege het tweede bedrijf krijgen wij zelfs dé gelegenheid om opnieuw op voorsprong te komen. Boban Lazic had een fraaie actie in huis en bediende Boere perfect op maat. Jones leek al geklopt, maar de spits mikte van dichtbij over.

Direct daarna lukt het Feyenoord wél om 2-1 te maken. Een schot van buiten de zestien caramboleerde zeer ongelukkig via het achterwerk van Kramer in het doel. Na dit doelpunt was het verzet van onze ploeg gebroken. In de 77e minuut maakte Başaçıkoğlu uit de rebound de 3-1 en diep in blessuretijd scoorde Jörgensen de vierde Rotterdamse treffer. Tussendoor vuurde invaller Justin Mathieu nog eens venijnig op doel, maar Jones had een antwoord op zijn diagonaal schot.

Op een avond die nooit meer compleet kon worden -door het ontbreken van onze supporters-, heeft de selectie heeft de huid duur verkocht. Uiteindelijk moesten we buigen, maar we hebben De Kuip met opgeheven hoofd verlaten.

Scoreverloop

3. Boere 0-1, 12. Berghuis 1-1, 68. Kramer 2-1, 77. Başaçıkoğlu 3-1, 90+2. Jörgensen 4-1

Opstelling FC Oss

Koeman; Janssen, Piqué, Kivuvu, Stuy van den Herik, Statie (82. Van der Sluys); Bakx, Van den Ouweland (73. Falkenstein), Kamaci, Lazic (80. Mathieu); Boere

 

Foto's: Marcel Bonte Fotografie

MBX 3998

MBX 4102

MBX 4202

MBX 4334

MBX 4726

MBX 4864

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

  • Jupiler League Schild logo op WIT
  • sportdirect logo yellowback RGB
  • VIlogo
  • GreenFields zonder PBTC diapositief
  • maaskantreizen
  • Allekabels Logo
  • pricewise
  • hoyhoy
  • Allesin1abonnement
  • telefoon nl