nieuwebannerlaatstenieuws

FC Oss knokt, maar gaat onderuit bij SC Cambuur

Er werd vrijdagavond een kwartiertje later afgetrapt in het Cambuurstadion, omdat onze spelersbus in de file stond. Nadat de bal eenmaal aan het rollen was, kwamen we al na zes minuten op achterstand. Gelukkig lieten de mannen van François Gesthuizen zich hierdoor niet van de wijs brengen. Zij toonden veerkracht en vochten zich terug in de wedstrijd. Door twee goals van (weer) Tom Boere namen we zelfs de leiding, maar uiteindelijk moesten wij onze meerdere erkennen in SC Cambuur: 4-2.

Friese druk
Het duel in Leeuwarden begon, zoals het hier vrijwel altijd begint. Met een thuisploeg die volle bak aanvalt, jagend op een vroege voorsprong. En het lukte de Friezen, want de eerste de beste kans was meteen raak. Sander van der Streek gleed de bal achter Jordy Deckers: 1-0. Even later stonden de spits en doelman weer tegenover elkaar, maar ditmaal kwam Deckers als winnaar uit de strijd. Hij pakte Van der Streeks schot met de voet.

Nummer 7 en 8 voor Boere
Ondanks de achterstand knokten wij ons terug in het duel. Er werd voor elke meter gestreden en dat loonde. Na een kleine twintig minuten kreeg Justin Mathieu een goede mogelijkheid om de stand weer in evenwicht te brengen, maar keeper Harm Zeinstra voorkwam dat met knappe redding. Vier minuten later viel de 1-1 alsnog. Een schot van Van der Venne werd gekeerd, waarna Boere er als de kippen bij was om binnen te tikken. En het werd nog mooier, want na een half uur was de topscorer opnieuw trefzeker. Van der Venne speelde een Cambuur-verdediger helemaal zoek en had daarna een perfecte voorzet in huis. Boere kopte bij de tweede paal zijn achtste van het seizoen tegen de touwen. Toch eindigde de gelijkopgaande eerste helft ook gelijk. Van der Streek schoot uit de draai de 2-2 in de verre hoek.

Een sterker Cambuur
Na de pauze gingen we in het eerste kwartier op zoek naar een nieuwe voorsprong. Eerst werd Joep van den Ouweland dwarsgezeten en even later krulde Boere de bal net naast. Het vijfde doelpunt viel echter aan de andere kant, want middenvelder Erik Bakker schoot wel raak. Naarmate de wedstrijd vorderde werd Cambuur sterker en werden wij minder gevaarlijk. Gesthuizen probeerde nog wat te forceren door frisse aanvallende krachten te brengen, maar een slotoffensief zat er niet meer in. Drie minuten voor het einde besliste Van der Streek het duel met een fraaie kopbal: 4-2.

Zo konden we opnieuw geen punten bijschrijven, maar bieden het vertoonde spel en de strijdlust wel perspectief.

Scoreverloop
6. Van der Streek 1-0, 23. Boere 1-1, 30. Boere 1-2, 36. Van der Streek 2-2, 63. Bakker 3-2, 87. Van der Streek 4-2

Opstelling FC Oss
Deckers; Janssen, Kivuvu, Stuy van den Herik (82. Lazic), Statie; Van den Ouweland, Van der Venne (73. Kamaci), Celik; Bakx (77. Falkenstein), Boere en Mathieu.

Foto's: Proshots - Henk Jan Dijks

cam2

Richard van der Venne en Tom Boere hadden een groot aandeel in de twee Osse treffers, maar het bleek niet voldoende voor een resultaat

cam1

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP