nieuwebannerlaatstenieuws

Tom Boere redt een punt tegen FC Emmen

“Het zal toch niet weer”, dat moet iedereen vrijdagavond gedacht hebben. FC Emmen kwam vlak voor tijd op voorsprong, waardoor we afstevenden op een nieuwe nederlaag. Maar daar was nog Tom Boere. Op aangeven van Boban Lazic kopte de spits zijn tweede van de avond – en zijn twaalfde van het seizoen – binnen. Zo eindigde FC Oss – FC Emmen in 2-2.

Geen show
In de eerste helft waren beide ploegen voorzichtig en vaak slordig, waardoor de wedstrijd niet al te even leuk was om naar te kijken. Toch kwamen er wat kansjes. Jordy Deckers redde een schot van Rogier Krohne met zijn voet en aan de andere kant trad doelman Dennis Telgenkamp goed op. Hij pakte een schot van Justin Mathieu en ving de kopbal van Fatih Kamaci. Zeven minuten voor de pauze kwamen de bezoekers op 0-1. Spits Krohne schoot uit de draai raak.

Terechte gelijkmaker
In de tweede helft was het stukken beter wat de mannen van François Gesthuizen lieten zien. We gingen van meet af aan op zoek naar de 1-1 en waren al snel dichtbij. De inzet van Boere belandde echter op de paal. Vervolgens piepte de stugge defensie van FC Emmen zo nu en dan, maar kraakte het nauwelijks. Tot de 69e minuut. Cihat Çelik dribbelde langs een aantal Drenten en werd in het strafschopgebied pas afgestopt: penalty. Een koud kunstje voor Boere, die dit keer de bal in de linkerhoek schoot.

Bizar slot
Erop en erover. Dat was ons plan. De druk op het doel van Telgenkamp hield aan, maar de goalie profiteerde van de degelijke achterhoede voor hem en werd niet meer écht op de proef gesteld. Aan de andere kant verscheen drie minuten voor tijd plots die dekselse Krohne vrij voor ons doel. Hij knikte een afgemeten voorzet van Cas Peters binnen. Gelukkig hadden Lazic en Boere één minuut voor tijd hetzelfde recept in huis. Invaller Lazic gaf knap voor en Boere kopte raak: 2-2.

Scoreverloop
38. Krohne 0-1, 70. Boere 1-1 (pen), 87. Krohne 1-2, 89. Boere 2-2.

Opstelling FC Oss
Deckers; Janssen, Balk, Stuy van den Herik, Statie; Van den Ouweland (60. Lazic), Kamaci, Çelik; Bakx, Boere en Mathieu.

Foto’s: Marcel Bonte

ossemm3

Cihat Çelik in duel met Rogier Krohne. De Ossenaar versierde twintig minuten voor tijd een strafschop.

ossemm2

En dat kun je wel overlaten aan Tom Boere. De spits maakte zijn elfde en later ook z'n twaalfde van het seizoen.

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP