nieuwebannerlaatstenieuws

Belangrijke 1-2 overwinning bij Achilles'29

Vrijdagavond kwam Boban Lazic na een uur spelen binnen de lijnen. Tussenstand: 1-0 in het voordeel van de thuisploeg. Zeven minuten later stond de wedstrijd volledig op z’n kop. De rappe buitenspeler stal de show met fraaie acties en brak de ban voor de 1-2 zege. Tom Boere en Justin Mathieu maakten de treffers.

Door de overwinning is de voorsprong op de Groesbeekse hekkensluiter vergroot tot zes punten. Bovendien zijn we FC Dordrecht en Jong FC Utrecht op de stand voorbij gegaan én krijgen we de ploegen boven de staart weer in het zicht. Zo belangrijk was deze driepunter.

Een overwicht, maar wel een achterstand
Voor de pauze waren we de betere van de twee. Achilles’29 liet ons aan de bal en loerde stiekem op een counter zonder echt gevaarlijk te worden. Wij werden dat zo nu en dan wel. De eerste mogelijkheid was voor Tom Boere, nadat de sterk spelende Dominique Kivuvu de bal op het middenveld had veroverd. Het schot van de topscorer ging net naast. Vervolgens hielden we het overwicht, maar kwam de thuisploeg op voorsprong nadat zij een goedkope strafschop kregen. Ronald Koeman – die de geblesseerde Jordy Deckers verving – dook de inzet van Boy van de Beek nog knap uit het doel, maar Eef van Riel was er als eerste bij om binnen te tikken: 1-0.

Knappe comeback
De tweede helft begon vlak. Achilles vond het wel prima zo en wij waren niet in staat om potten te breken. Tot de komst van Boban Lazic. Meteen na zijn entree glipte hij tussen twee verdedigers door en zocht hij de korte hoek. Robbert te Loeke keerde het schot. Even later was Lazic weer een paar Gelderlanders te snel af en gaf-ie perfect voor op Boere. Die knikte bij de tweede paal de 1-1 binnen. En het werd nog mooier. Een lange bal van Jordi Balk werd doorgekopt door Boere, waarna Justin Mathieu ‘m heerlijk op de slof nam. Hij knalde van zo’n 16 meter schitterend de 1-2 tegen de touwen.

Zwijnen aan het eind
Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal kwam Achilles met tien man te staan, nadat Mathieu uit de wedstrijd werd geschopt door Coen Gortemaker. De verdediger kon inrukken, maar zijn ploeg werd toch nog gevaarlijk. Wij zwijnden. Diep in blessuretijd had Koeman twee knappe reddingen in huis en zat er één keer een engeltje op de lat. Gelukkig werd de zege over de streep getrokken.

Scorerverloop
43. Van Riel 1-0, 64. Boere 1-1, 66. Mathieu 1-2

Opstelling FC Oss
Koeman; Janssen, Balk, Stuy van den Herik, Statie; Kivuvu, Kamaci (59. Lazic), Celik; Bakx, Boere en Mathieu (86. Van den Ouweland)

 

Foto's: Proshots

ach

Boban Lazic en Ronald Koeman hadden een belangrijk aandeel in de zege

ach3

Spelers en supporters vierden samen het feestje

ach2

 

 

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP