nieuwebannerlaatstenieuws

FC Oss wint voor de derde keer op rij

De maand november kan niet lang genoeg duren. Vooraf bestempeld als cruciaal, achteraf zijn het vier grandioze weken geweest. Mede dankzij een uitstekende 2-4 overwinning bij Jong PSV hebben we tien punten bij kunnen schrijven en zijn we geklommen naar de 15e plek. Gisterenavond liet het elftal van François Gesthuizen opnieuw zien dat het een boel in haar mars heeft.

Op en neer
Vanaf het eerste fluitsignaal was het een leuke wedstrijd. Beide ploegen speelden verzorgd, kozen de aanval en kregen kansen. Fatih Kamaci kopte al na twee minuten raak, nadat een schot van Dennis Janssen nog werd gekeerd door doelman Hidde Jurjus. De nummer 10 maakte echter een duwfout, waardoor de treffer geannuleerd werd. Aan de andere kant was er een levensgrote kans voor Florian Jozefzoon, maar die stuitte oog-in-oog met Ronald Koeman op de keepers voeten. Daarna bleef het spel op en neer golven.

1-1 ruststand
Na een dik half uur nam de thuisploeg de leiding. Verdediger Jordy de Wijs kopte een indraaiende vrije trap binnen: 1-0. Gelukkig raakten we niet in de war door de achterstand. Tom Boere kreeg al snel een enorme mogelijkheid op de gelijkmaker, maar hij miste van dichtbij. Een minuut later deed hij wat hij al vijftien keer eerder deed: de topscorer schoot vanaf de stip alsnog de 1-1 binnen.

Jong PSV bij de strot
De tweede helft was er één om je vingers bij af te likken. We speelden verzorgd, wonnen zowat elk tweede duel en gaven de aanvallers van de Eindhovenaren geen enkele kans. Bovendien kwamen we heel rap op voorsprong. Boere kon niet uithalen na voorbereidend werk van Boban Lazic, maar de spits behield wel het overzicht. Hij gaf Justin Mathieu de gelegenheid om 1-2 binnen te schuiven.

Nog heel even spannend
In de 71e minuut leken we het duel te beslissen. Mathieu gaf de bal hard voor en die verdween via de rug van De Wijs in het PSV-doel: 1-3. Het doelpunt viel op het moment dat we oppermachtig waren, maar toch werd het nog even spannend toen Simon Poulsen de aansluitingstreffer binnen schoot. De thuisploeg probeerde nog een punt uit het vuur te slepen, maar invaller Jorzolino Falkenstein maakte aan alle onzekerheid een einde. Bij zijn eerste balcontact snelde hij langs een verdediger en schoof hij de 2-4 binnen. De dik verdiende overwinning was een feit.

Scoreverloop
32. De Wijs 1-0, 38. Boere (penalty) 1-1, 48. Mathieu 1-2, 71. De Wijs (eigen doel) 1-3, 79. Poulsen 2-3, 89. Falkenstein 2-4

Opstelling FC Oss
Koeman; Janssen, Balk, Stuy van den Herik, Piqué; Kivuvu, Celik, Kamaci; Mathieu, Boere en Lazic (87. Falkenstein)

 

Foto’s: Marcel Bonte

psv

Elke Ossenaar had een mooie bijdrage aan deze teamprestatie, maar Justin Mathieu was één van de uitblinkers.

psv1

Boban Lazic maakte voor de pauze Bram van Vlerken gek met z'n acties. Na rust was Dirk Abels de klos.

psv2

Het moyenne van Tom Boere blijft staan, hij loopt door de benutte strafschop nog altijd 1 op 1. 

psv4

Jorzolino Falkenstein maakte een knappe treffer en stelde de zege veilig. 

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP