bannerlaatstenieuwsnov

Winst na doelpuntenfestijn op De Vijverberg

De ongeslagen reeks kreeg vrijdagavond een vervolg bij De Graafschap. Opnieuw vielen de goals als rijpe appelen en opnieuw waren wij de winnaar: 3-5. Ondanks een 1-4 voorsprong was het nog even billenknijpen in Doetinchem, maar diep in blessuretijd maakte Tom Boere de bevrijdende vijfde treffer. Zijn derde van de avond.

Voortvarende start
Trainer François Gesthuizen had na de zeges op Jong FC Utrecht en Jong PSV geen enkele reden tot wisselen en bracht dezelfde basiself binnen de lijnen. Een ploeg met vertrouwen. Dat was zichtbaar, want we lieten ons meteen gelden. Na vier minuten bereikte een slim passje van Justin Mathieu de lopende Fatih Kamaci en die schoot door de benen van Filip Bednarek raak: 0-1. Binnen het half uur werd de score verdubbeld. Cihat Celik nam de bal op het middenveld prachtig aan, stuurde Boban Lazic weg en die ging op zijn beurt handig langs Nathaniel Will. Voor de goal stond Mathieu om 0-2 binnen te tikken. Een schitterende treffer.

Pingel op een lekker moment
Met het publiek erachter ging De Graafschap op zoek naar aansluiting. En die kwam er. Piotr Parzyszek kopte van dichtbij binnen, nadat hij even daarvoor al de paal had geraakt. Daarna drong de thuisploeg aan, maar kregen we nog voor rust extra lucht. In blessuretijd werd Mathieu omver gelopen door Andrew Driver: penalty. Topscorer Boere schoot keihard de 1-3 tegen de touwen.

Piepen en kraken
Meteen na de pauze leek Boere het duel te beslissen. Op eigen helft stapte de spits over de bal om er vervolgens zelf achteraan te gaan. Sneller dan iedereen. Oog in oog met Bednarek bleef Boere koel. Hij omspeelde de keeper en maakte 1-4. Kat in het bakkie? Allerminst. De Superboeren gingen opportunistisch spelen en zette druk vooruit. Parzyszek maakte zijn tweede en Alexander Bannink frommelde de 3-4 binnen, waardoor De Graafschap weer helemaal terug in de wedstrijd kwam. Onze defensie piepte en kraakte.

Hattrick Boere
Breken deed de verdediging gelukkig niet. Na 94 minuten konden we opgelucht ademhalen. Kamaci veroverde de bal van Van Overbeek en zag – wie anders dan – Boere vrij staan. Die schoot overtuigend de 3-5 achter Bednarek. Daarmee was de vierde zege op rij een feit.

Nog eens nagenieten? Bekijk hier de samenvatting.

 

Scoreverloop
4. Kamaci 0-1, 28. Mathieu 0-2, 37. Parzyszek 1-2, 45+2. Boere (pen) 1-3, 52. Boere 1-4, 74. Parzyszek 2-4, 83. Bannink 3-4, 90+4. Boere 3-5

Opstelling FC Oss
Koeman; Janssen, Balk, Stuy van den Herik, Piqué (81. Statie); Kivuvu, Celik, Kamaci; Lazic (83. Bakx), Boere, Mathieu (90. Van den Ouweland)

 

Foto's: Proshots

graoss4

Voor de wedstrijd was er een minuut stilte om de slachtoffers van de vliegtuigramp in Colombia te herdenken

graoss1

Tom Boere viert de 1-4 met Justin Mathieu

graoss

De bevrijdende 3-5 in beeld

graoss2

Na afloop werd het feestje gevierd met de meegereisde supporters

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

  • Jupiler League Schild logo op WIT
  • sportdirect logo yellowback RGB
  • VIlogo
  • GreenFields zonder PBTC diapositief
  • maaskantreizen
  • Allekabels Logo
  • pricewise
  • hoyhoy
  • Allesin1abonnement
  • telefoon nl