nieuwebannerlaatstenieuws

FC Oss wint ook van Fortuna Sittard

De reeks van overwinningen duurt voort. Vrijdagavond werd Fortuna Sittard met 3-1 verslagen, wat de vijfde zege op rij betekende. Hierdoor rukken we op naar de 13e plek en krijgen we de grote middenmoot steeds beter in het vizier.

Vroege 1-0
De eerste kans – in een niet al te beste wedstrijd – was voor de bezoekers. Adrian Purzycki kroop bij een voorzet voor Cihat Celik en schoot over. Even daarna waren wij heel dichtbij de openingstreffer. Linksbuiten Boban Lazic mocht vanaf de rand van het strafschopgebied aanleggen voor een vrije trap, maar zijn poging spatte uiteen op de lat. Uit de daaropvolgende hoekschop maakte Jordi Balk alsnog de 1-0. Hij kopte bij de tweede paal binnen.

Stand in evenwicht
Vervolgens bleven de echte grote kansen uit en leek dat ook de ruststand te worden. Dat leek, want Roald van Hout maakt vlak voor de pauze gelijk. De Udense aanvaller pikte een afgeslagen bal op en schoot in de verre hoek raak.

Kansjes over en weer
In de tweede helft probeerden we de Limburgers onder druk te zetten. Dat lukte bij vlagen, maar zij kwam er af en toe nog aardig uit. Er kwamen kansen voor Rick Stuy van den Herik en Justin Mathieu, maar ook Jordie Briels was bijna succesvol. In de 72e minuut brak niemand anders dan Tom Boere toch de ban. De topscorer kopte uit een corner van Lazic knap raak: 2-1. Daarmee duurt het sprookje van de spits voort, want het is alweer zijn twintigste treffer. Ongekend.

Bevrijdende 3-1
Fortuna Sittard ging in de slotfase opportunistisch spelen. Veel lange ballen werden richting de sterke mannen voorop gestuurd, maar écht gevaarlijk werden ze nauwelijks. Twee minuten voor het laatste fluitsignaal maakte Lazic aan alle onzekerheid een eind. Invaller Jochem Jansen, die na zo’n tweeënhalve maand zijn rentree maakte, had een fijne voorzet in huis en Lazic rondde fraai af. De bal ging via de buitenkant van zijn voet en de onderkant van de lat in het doel.

Scoreverloop
14. Balk 1-0, 42. Van Hout 1-1, 72. Boere 2-1, 88. Lazic 3-1

Opstelling FC Oss
Koeman; Janssen (79. Jansen), Balk, Stuy van den Herik, Piqué; Kivuvu, Celik, Kamaci; Mathieu (59. Bakx), Boere en Lazic (89. De Braal)

 

Foto's: Marcel Bonte

 

ossfor

Boban Lazic was belangrijk als voorbereider en afmaker

ossfor2

De ontlading na de 3-1

ossfor4

Verdediger Jordi Balk kopte de 1-0 tegen de touwen

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP