nieuwebannerlaatstenieuws

FC Volendam maakt een einde aan ongeslagen reeks

Het is niet gelukt om de serie van zes wedstrijden zonder verlies door te zetten. FC Volendam was vrijdagavond met 3-1 te sterk. We speelden een prima eerste helft, maar moesten na de pauze onze meerdere erkennen in de Volendammers.

Mogelijkheden volop
Er waren voldoende kansen om de score in het vissersdorp te openen. De eerste was voor Tom Boere. Hij legde met één beweging twee verdedigers in de luren en zocht daarna de korte hoek. Daar lag keeper Hobie Verhulst in de weg. Even later stuurde Fatih Kamaci ploeggenoot Justin Mathieu de diepte in. Die omspeelde Verhulst, maar was te ver naar buiten gedreven waardoor zijn schot naast ging. Halverwege het eerste bedrijf stichtte ook Volendam gevaar. Ronald Koeman had een prima redding in huis op de inzet van Kevin van Kippersluis.

Ook Kamaci, Jansen en Lazic lukte het niet
Het spel ging vervolgens op en neer, de echte stoten deelden wij uit. Fatih Kamaci poeierde van afstand op doel, maar de Volendamse goalie stond weer op zijn post. Ook de rebound van Jochem Jansen dook-ie uit de kruising. De grootste kans op 0-1 was voor Boban Lazic. Hij dribbelde behendig het zestienmetergebied in, waarna zijn schot kracht mistte.

Tuijp, Van Kippersluis en Kwakman wel
Vlak na de pauze kreeg Boere dé kans op zijn 21e treffer van het seizoen. De spits stuitte echter wederom om op Verhulst. Daarna werden we slordiger en gaven te veel ruimte weg aan de thuisploeg. Die maakte er dankbaar gebruik van en trok de wedstrijd in een kleine twintig minuten naar zich toe. Jack Tuijp, Van Kippersluis en Kees Kwakman troffen doel. De 3-0 van Kwakman was een fraaie: hij schoot van zo’n zestien meter knalhard raak.

Slotakkoord vanaf de stip
In de slotfase werd invaller Thijs van Pol onderuit gehaald door Verhulst en wees scheidsrechter Siemen Mulder naar de stip. Boere was inmiddels gewisseld, waardoor Mathieu zich ontfermde over de penalty. Hij schoot onberispelijk binnen, maar verder dan de 3-1 kwamen we niet meer.

Scoreverloop
59. Tuijp 1-0, 72. Van Kippersluis 2-0, 77. Kwakman 3-0, 89. Mathieu 3-1 (pen)

Opstelling FC Oss
Koeman; Janssen, Balk, Stuy van den Herik, Piqué; Kivuvu, Celik, Kamaci; Lazic (67. Bakx), Boere (85. Van Pol), Mathieu.

 

Foto's: Proshots

voloss2

Tom Boere kreeg voor de wedstrijd twee Bronzen Stieren uitgereikt door Peter Bijvelds en Joep van den Ouweland

voloss1

De spits kon zijn 21e maken, maar vond Verhulst op z'n pad

voloss40

Invaller Thijs van Pol wordt hier onderuit gehaald, waarna Justin Mathieu vanaf de stip de eer redde

voloss3

Cihat Celik verlaat teleurgesteld het veld, want er had - voor rust - meer ingezeten

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP