nieuwebannerlaatstenieuws

Knappe overwinning bij FC Eindhoven

We weten weer wat winnen is. Na een reeks van vier nederlagen werd vrijdagavond FC Eindhoven met 1-2 verslagen. Het elftal van François Gesthuizen speelde, tot de aansluitingstreffer van Mart Lieder, uitstekend, maar aan het eind was het billenknijpen. Gelukkig keepte Jordy Deckers een puike pot en hield hij ons staande.

Enerverende start
De wedstrijd in het Jan Louwers Stadion was meteen los. Meteen na het eerste fluitsignaal werd Justin Mathieu dwarsgezeten door Eindhoven-goalie Ruud Swinkels en aan de andere kant zorgde Lieder voor gevaar. Ook Alemao was in de openingsfase dichtbij een treffer, maar zijn lobje was te slap.

0-1
Vanaf dat moment namen wij het initiatief. We speelden fel, verzorgd en kozen onze momenten om uit te breken. Na een klein kwartier werd dat al beloond. Mathieu schoot tegen de hand van Civard Sprockel, waarna scheidsrechter Joey Kooij niet anders kon dan naar de stip wijzen. Tom Boere miste nog tegen MVV Maastricht, maar dit keer schoot hij feilloos raak: 0-1. Dat was ook de ruststand.

Opnieuw Boere
Na de pauze was het spelbeeld hetzelfde en konden we de score uitbreiden. Fatih Kamaci stak Boere - ter hoogte van de middellijn - weg met een stijlvolle pass. De topscorer liet iedereen zijn hielen zien, speelde de bal rechts langs Swinkels en liep er zelf links langs. Vervolgens tikte hij de 0-2 binnen. Zijn 26e van het seizoen en de vijfde tegen oud-werkgever FC Eindhoven.

Zwijnen
Kat in het bakkie? Allerminst. Acht minuten later schoot Lieder met z’n linker de spanning terug in de wedstrijd en dat was het startsein voor een kansenregen. De Eindhovenaren zetten volle bak druk en lieten ons flink zwijnen. De paal en Deckers (meerdere malen) hielden ons op de been. Zo was het nog flink billenknijpen, maar de 1-2 werd over de streep getrokken.

Een geweldige teamprestatie met Boere en Deckers als uitblinkers. En een fijne opsteker richting de derby tegen FC Den Bosch.

Scoreverloop
14. Boere 0-1, 61. Boere 0-2, 69. Lieder 1-2

Opstelling FC Oss
Deckers; Jansen, De Braal, Stuy van den Herik, Piqué (67. Statie); Kivuvu, Celik, Kamaci; Bakx (79. Falkenstein), Boere, Mathieu (87. Balk)

 

Foto's: Marcel Bonte

einoss3

Er werd flink geknokt voor de zege. 

einoss2

Jordy Deckers was van grote waarde met enkele knappe reddingen.

einoss4

Nummer 25 en 26 van Tom Boere in beeld. 

einoss1

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP