nieuwebannerlaatstenieuws

Tien kids voor FC Oss naar NK Youngstars

FC Oss is goed vertegenwoordigd tijdens het NK Youngstars woensdagmiddag 19 april op de KNVB Campus in Zeist. Tien 6 tot 8-jarige voetballertjes uit Oss en omstreken verdedigen de clubkleuren tijdens de sportieve strijd op spelen als slalommen, soccerwall en smartgoals. Tijdens het GreenFields Youngstars on Tour evemenent in het stadion van FC Oss op vrijdag 17 maart wist dit tiental zich te kwalificeren om deel te nemen aan het NK namens FC Oss.

In Zeist gaan de tien van FC Oss de strijd aan met finalisten van negen andere clubs uit de Jupiler League waar GreenFields Youngstars on Tour het stadion heeft aangedaan. Op het splinternieuwe kunstgrasveld op de KNVB Campus gaan zij de sportieve strijd aan op spelen als: snelheidssprint met en zonder bal, paaltjesvoetbal in opblaasbaar veld, hoe hard kan je schieten in kilometers?, pannavelden 3 in 1, voetbalkanon met opblaasbaar goal (keepen), slalomparcours, obstakel-RUN-parcours, soccerwall (pass en schietspel) en partij in opblaasbaar veld. Twee nieuwe spelonderdelen zijn gatendoek schieten met teams en smartgoals.

“We zijn trots op de tien die onze club vertegenwoordigen. Uiteraard wordt er gespeeld om prijzen en de hoogste eer. Maar het draait er vooral om dat deze kinderen een gave voetbalmiddag hebben”, stelt Peter Bijvelds, Algemeen Directeur van FC Oss. Een heel mooi extraatje na het geslaagde Youngstars-event op vrijdag 17 maart toen 100 kinderen zich uitleefden in ons stadion.”

1000 kinderen bij GreenFields Youngstars on Tour
Deze gave voetbalmiddag hebben 1000 kinderen reeds ervaren tijdens tien woensdagen (maart en april) van GreenFields Youngstars on Tour. Zij vertoonden allemaal gratis hun voetbalkunsten in de stadions van FC Emmen, Almere City FC, RKC Waalwijk, FC Den Bosch, FC Oss, Helmond Sport, FC Dordrecht, MVV Maastricht, FC Volendam en Telstar. Op het kunstgrasveld in het stadion verrezen steevast tien voetbalspellen, waarbij dribbelen, schieten, sprinten en samenspel de boventoon voerden.

Bij vier van de tien spelen werd een scorelijst bijgehouden. De vier kinderen met de beste scores per spel en de zes kinderen met de beste gemiddelde score kwalificeerden zich namens FC Oss voor het NK Youngstars. In Zeist mogen zij samen met de negen andere winnaars de clubkleuren van één van de tien Jupiler League-clubs verdedigen.

Tweede editie Youngstars
Het is het tweede seizoen dat GreenFields Youngstars on Tour de kunstgrasvelden aandoet in de Jupiler League. Vorig jaar werd bij drie clubs de pilot gedraaid. Het grote enthousiasme onder de kinderen zorgde er mede voor dat dit jaar de tournee is uitgebreid naar tien clubs. “Al vóór het NK Youngstars is gespeeld, kunnen we stellen dat het dit jaar weer een groot succes is gebleken. We gaan dan ook snel samen met GreenFields kijken wat de mogelijkheden zijn voor volgend jaar!”, aldus Boele.

GreenFields Youngstars on Tour is voortgekomen uit de samenwerking tussen de Jupiler League en Greenfields®. Bij deze voetbal-fun-dagen staat voetbalplezier en bewegen van jonge kinderen centraal. Daarnaast is het een uitgelezen mogelijkheid om te laten zien dat door middel van kunstgras de stadions flexibel in te zetten zijn voor voetbalactiviteiten buiten de 19 thuiswedstrijden op vrijdagavond.

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP