Sport Expertise Centrum Oss

Website: www.sportinoss.nl
Adres: Nelson Mandelaboulevard 32
Postcode: 5342 CZ
Plaats: Oss
Contactpersoon: Dhr. Ghering
Telefoon: 0412-631039
Activiteiten:
Het Sport Expertise Centrum (SEC) vormt het informatiepunt over en voor sportstimulering, sportgezondheid en sportconsultancy in de regio Oss. Het SEC ondersteunt de sport in Oss. Daarnaast stimuleert de stichting inwoners (van jong tot oud; van individu tot groep) tot sport en bewegen. Dit doet zij door de inzet van sportprofessionals die wekelijks invulling geven aan sportstimulering op onder andere scholen en binnen buurten. Sinds 2014 werken FC Oss en het Sport Expertise Centrum nauw samen om de Osse BVO te binden met haar regio. FC Oss staat graag middenin de maatschappij en beseft dat zij haar bestaansrecht ontleent aan haar maatschappelijke status. Maar wat houdt deze samenwerking nu concreet in?
 
Het Sport Expertise Centrum adviseert, voert uit en continueert het maatschappelijk gevoerde beleid van de club.
De slogan ‘’FC Oss van ons allemaal’’ bepaalt mede de invulling van de maatschappelijke activiteiten. Zo is FC Oss wekelijks actief met het begeleiden van een groep senioren die samenkomen om te voetballen maar nog belangrijker voor de sociale contacten. Daarnaast wil FC Oss graag de Osse en regionale jeugd de kans geven om eens te ervaren hoe het is om aanwezig te zijn bij een wedstrijd in het Frans Heesen Stadion. Als Club van de Week ben je dichtbij de spelers en speel je in de rust voor in een stadion met publiek! Omdat FC Oss en Hendriks Bouw & Ontwikkeling sinds 2015 de handen ineen geslagen hebben op maatschappelijk vlak biedt FC Oss bij haar thuiswedstrijden een podium aan een regionaal goed doel. Zij krijgen de kans zich te presenteren aan een breder publiek en de vrijwilligers worden in het zonnetje gezet.
 
Om activiteiten en samenwerking in de toekomst te continueren heeft het Sport Expertise Centrum een maatschappelijk beleidsstuk opgesteld met een advies hoe FC Oss zijn positie bepaalt en behoudt. Met de komst van de Talentencampus wordt er nadrukkelijk gezocht naar een intensieve samenwerking met het onderwijs. FC Oss heeft zelfs de ambitie uitgesproken om de BVO in Nederland te zijn die het meeste samenwerkt met het onderwijs. Het Sport Expertise Centrum zal hier vanuit haar netwerk een bijdrage in leveren. Zo ook in de samenwerking met andere voetbalverenigingen uit Oss en de regio Uden en Veghel. Men zal gezamenlijk op zoek gaan naar een manier om elkaar te versterken en het trotse gevoel terug te brengen bij de Ossenaar. Het is immers fantastisch dat er zich een BVO huisvest in Oss.
 
Een samenwerking waar beide partijen erg tevreden mee zijn!

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP